back to top
2024. május 06. 10:31
KezdőlapMotoGPÁlex Márquez elárulta, van-e esély a hétvégi visszatérésére

Álex Márquez elárulta, van-e esély a hétvégi visszatérésére

Álex Márquez mindenképpen visszatérne az Indonéz Nagydíjon, mivel az azt követő fordulóban már csúcsformában akar motorozni. A spanyol pilóta csapattársa, Fabio Di Giannantonio optimistán várja a hétvégét.

Álex Márquez az Indiai Nagydíj időmérőjén, egészen pontosan a Q1 végén szenvedett balesetet. A Gresini pilótájának három bordája is eltört a bukás következtében, így nemcsak a hétvége további részét, hanem a teljes Japán Nagydíjat is ki kellett hagynia. Idáig nem érkezett tájékoztatás azzal kapcsolatban, hogy Indonéziában már ott lehet-e, de most az érintett megszólalt a terveivel kapcsolatban.

Márquez a kihagyása miatt a tizenegyedik helyre esett vissza a tabellán, miután Indiában Jack Miller, Motegiben pedig Fabio Quartararo is megelőzte őt. Ha minden jól megy, akkor a továbbiakban nem kell futamot kihagynia, ugyanis a 27 éves pilóta mindenképpen visszatérne a mostani hétvégén. Persze ehhez arra is szükség van, hogy a csütörtöki orvosi vizsgálaton versenyzésre alkalmasnak nyilvánítsák.

Bezzecchi világbajnoki álmai szertefoszlani látszanak, úgy tűnik, lesérült

Ez a három egymás utáni futam egyfajta felkészülés lesz – nyilatkozta. – Indonéziába elmegyünk, hogy teszteljük a fizikai állapotomat. Az lesz a cél, hogy már Ausztráliától csúcsformában legyek, ezért Mandalika kulcsfontosságú lesz, hogy lássuk, hol állunk a felépülési folyamatban. Alig várom, hogy visszatérjek a pályára, miután Japánt kihagytam. Szeretem ezeket a pályákat, és tudom, hogy jól tudok teljesíteni, szóval ismét jól kell éreznem magam.”

Újabb sérülés a Ducatinál, a MotoGP-tesztpilótát bajnoki riválisa ütötte ki a döntő futamon (videó)

Nem csupán Márqueznél merül fel kérdésként, hogy ott lehet-e Indonéziában, hiszen a Ducati jó néhány pilótája sérüléssel küszködik. Enea Bastianininek már a misanói és az indiai fordulót is ki kellett hagynia a montmelói rajtbaleset miatt, Luca Marini pedig szintén a Buddh International Circuiten szenvedett kulcscsonttörést. Csapattársa, Marco Bezzecchi ugyanezzel küszködik egy edzésbaleset miatt, a legfrissebb sérült pedig Michele Pirro, akinek az olasz Superbike-bajnokság zárófutamán tört el egy csont a lábában. Rajtuk kívül pedig természetesen ott van Álex Rins is, aki Japánban sikertelenül próbálkozott meg a visszatéréssel.

Ami Márquez csapattársát, Fabio Di Giannantoniót illeti, Motegiben beállította karrierje eddigi legjobb eredményét, hiszen a sprintfutamon és a főversenyen is nyolcadikként intették le. Az olasz versenyzőnek, akinek a helyét jövőre minden bizonnyal Marc Márquez veszi át, szép emlékei vannak Mandalikáról, ahol az előző idényben egy fontos mérföldkövet ért el.

Tavaly jó hétvégénk volt Indonéziában, úgyhogy alig várom, hogy ott legyek – fogalmazott, és hozzátette, hogy a következő helyszíneket is kedveli. – Tavaly a második futam volt a szezonban, és ott jutottam be először a Q2-be, szóval szeretek ott versenyezni. Az utána [következő] ausztráliai és a thaiföldi két nagyon jó pálya, különösen az előbbi. Készen állunk.”