2024. április 27. 10:33
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu ebben a tekintetben sokkal szerencsésebb, mint Marc Márquez

Razgatlıoğlu ebben a tekintetben sokkal szerencsésebb, mint Marc Márquez

Május óta ismert, hogy a Yamaha sztárja, Toprak Razgatlıoğlu a 2023-as Superbike-világbajnokság után a BMW-nél folytatja. A 2021-es világbajnok azonban nem egyedül érkezik új csapatához.

Toprak Razgatlıoğlu BMW-hez való igazolása lehet a kirakós azon darabja, hogy a bajor gyártó rendszeresen jó eredményeket érjen el a Superbike-világbajnokságban. A portimãói találkozó újabb bizonyítéka volt a török kivételes tehetségének, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a gyengébb anyagból.

Razgatlıoğlu úgy viselkedett, ahogy eddig még soha, rendkívül csalódott

A csapat legalább annyira fontos ebben a szakágban, mint a motor és a versenyző. Razgatlıoğlu pedig biztosra meg. A 39-szeres Superbike-győztes régi főtechnikusa, Phil Marron is vele tart karrierje következő állomására.

Az északír és a török már 2019 óta dolgozik együtt. Az első közös évükben a Puccetti Kawasakinál Razgatlıoğlu megszerezte első két győzelmét, és 13 versenyen állt dobogóra privát versenyzőként. Az, hogy Marront 2020-ra a Yamahához tudta vinni, a 26 éves pilóta egyik feltétele volt. Eddigi legnagyobb sikerüket a 2021-es Superbike-világbajnokság megnyerésével ünnepelték.