back to top
2024. május 04. 15:14
KezdőlapMotoGPDall'Igna vajon fél attól, hogy Márquez Ducatihoz igazolása egyet jelentene azzal, hogy...

Dall’Igna vajon fél attól, hogy Márquez Ducatihoz igazolása egyet jelentene azzal, hogy később kiadja a titkaikat?

A Ducatit megkérdezték arról, hogy ha Marc Márquez egy évet tölthet a motorjukon, nem félnek-e attól, hogy az olasz gyártónál megkaparintott információkat esetlegesen továbbadja majd.

A hatszoros MotoGP-bajnok a hírek szerint a következő szezonban a Gresini Ducatihoz csatlakozik, miután megerősítette, hogy véget vet 11 éves együttműködésének a Hondával. A Ducati általános igazgatója, Gigi Dall’Igna korábban elárulta, hogy arra számít, hogy Márquez egyéves szerződést köt a Gresinivel. Ez azt jelenti, hogy 2025-ben ismét szabaddá válhat, azzal az előnnyel, hogy egy évet egy Desmosedicin és a domináns Ducati kötelékében tölthetett el, olyan tudással, amely potenciálisan befolyásolhatja új munkaadója rendszerét.

Marc Márquez felajánlotta, hogy egy feltétellel rögtön visszatér a Hondához?

Dall’Ignát a Sky idézte: „Félek, hogy 2025-ben búcsú esetén továbbadja a titkainkat? Johann Zarco jövőre a Hondához megy, ez ugyanaz a dolog. Az információkat és a tudást magával viszi, de rosszabb lenne, ha egy mérnök távozna.”

Márquez várhatóan szintén egyedül érkezik a Gresinihez, a belső kör nélkül, akik végig mellette voltak a dicsőséges évei alatt. Santi Hernández gyaníthatóan nem fogja elkísérni őt. Ez azt jelenti, hogy Márquezt jövőre egy teljesen új támogatói struktúra irányítaná, amennyiben megerősítést nyer a Gresinihez való igazolása.