back to top
2024. május 06. 09:37
KezdőlapMotoGPBezzecchi is elutazott Indonéziába, indulása még kétséges

Bezzecchi is elutazott Indonéziába, indulása még kétséges

A Mooney VR46 Racing csapat mindkét versenyzője kulcscsonttörést szenvedett az elmúlt hetekben. A mai napon Rossiék bejelentették, hogy Luca Marini után Marco Bezzecchi is elutazott Indonéziába.

A szombat délután történt edzésbaleset után Marco Bezzecchit vasárnap reggel megműtötték. Három nappal később most elutazott Indonéziába, és reméli, hogy csütörtökön zöld utat kap a versenyorvosoktól az indulásra.

„Igazi versenyfutás lesz az idővel, hogy péntek reggel megpróbáljak pályára gurulni. A sérülés nem a legjobbkor jött, a szezon ezen kritikus szakaszában. Közvetlenül a műtét után láttunk esélyt a nagydíjon való részvételre. Vártunk 48 órát, majd az orvosokkal való újabb konzultációk és az indulás előtti utolsó pillanatig tartó intenzív fizioterápiás program után a csapattal együtt úgy döntöttünk, hogy Indonéziába utazunk, és reménykedünk abban, hogy indulásra alkalmasnak nyilvánítanak.”

Rossi csapata egy versenyzővel biztosan képviselteti magát Indonéziában

Csak a versenyorvosok csütörtöki kötelező ellenőrzése után derül ki, hogy Bezzecchi képes lesz-e a visszatérési kísérletre: „Nem lesz könnyű, megerőltető és megterhelő hétvége lesz, de ki akarok menni a pályára és meg akarom próbálni” ─ hangsúlyozta a 24 éves versenyző.

Luca Marininek kicsit több ideje volt a regenerálódásra. A szeptember 23-ai indiai sprintversenyen szenvedett bal kulcscsonttörést, azonnal megműtötték, és kihagyta a Japán GP-t.

Mandalika előtt Marini most így számol be: „A felépülés jól halad, a műtét után azonnal elkezdtem a fizioterápiát, és most úgy érzem, készen állok arra, hogy újra a Ducatira üljek. Még várnunk kell a csütörtöki orvosi vizsgálatra, de a cél az, hogy a triplázás mindhárom hétvégéjén motorozzak. Nem lesz könnyű hétvége, de motivált vagyok, hogy jól teljesítsek, mindazokért is, akik támogattak ezekben a hetekben.”