back to top
2024. május 01. 16:05
KezdőlapMotoGPRazali kifakadt: Hamisak a pletykák, nincs semmiféle záradék Oliveira szerződésében

Razali kifakadt: Hamisak a pletykák, nincs semmiféle záradék Oliveira szerződésében

Álhírek azok a pletykák, melyek szerint Miguel Oliveira a favorit a második helyre Joan Mir mellé a Repsol Honda kötelékébe. A portugálnak szerződése van 2024-ig az Apriliával.

Az október 1-jei Japán GP utáni este a SPEEDWEEK.com arról számolt be, hogy a HRC vezetői kétségbeesetten keresnek egy top versenyzőt Marc Márquez helyére, akinek a Gresini Ducatihoz való átigazolása szinte már borítékolható, és hamarosan hivatalosan is bejelentik.

Mivel az LCR Honda csapattulajdonosának, Lucio Cechinello a texasi győztes Álex Rins elvesztése után (ő a gyári Yamaha-csapathoz megy), ragaszkodik ahhoz, hogy Zarcót (a megállapodás szerint) 2024-ben és 2025-ben is tudja alkalmazni. A HRC vezetői ezután az összes lehetséges élversenyzőt bombázták megkeresésekkel, hogy betöltsék a Repsolnál a Joan Mir mellett megüresedett második helyet. Elutasították Pedro Acostát és Augusto Fernándezt. A SPEEDWEEK.com a múlt vasárnap úgy értesült, hogy a HRC felvette a kapcsolatot Miguel Oliveirával is, aki öt MotoGP-győzelmet szerzett a KTM színeiben.

Az osztrákok azonban a portugál versenyzőt a Red Bull KTM gyári csapatától a Tech3 ügyfélcsapatához akarták átigazolni 2023-ra, mert szükségük volt a helyére az újonc Jack Millernek Brad Binder mellett. Oliveira ezt dacosan visszautasította, majd Sachsenring után megegyezett az Apriliával. Gyári szerződést írt alá, és két évre elfogadta az RNF ügyfélcsapatában való szereplést, minden esetben az előző évi motorral.

Többszörös MotoGP-futamgyőztest szemelt ki a Honda Marc Márquez helyére?

Most újságírók arról számolnak be, hogy Oliveira a favorit a Repsol Hondánál 2024-re megüresedett második helyre, de az Aprilia Racing vezérigazgatója, Massimo Rivola ma a SPEEDWEEK.com kérdésére egyértelműen kijelentette: „Miguelnek velünk kell maradnia.”

Oliveira, aki 2022-ben a KTM-en 25 év után először nyerte meg az Indonéz Nagydíjat esőben, kétéves szerződéssel rendelkezik, kiskapu nélkül.

„Igen, egyértelmű, hogy a Honda minden olyan versenyzővel felveszi a kapcsolatot, akinek lehetősége van arra, hogy hozzájuk szerződjön” ─ mondta a CryptoDATA RNF csapatfőnöke, Razlan Razali.

„Tudjuk, hogy beszéltek Maverick Viñalesszel, most pedig Miguelre vetették ki a hálójukat, de neki szilárd szerződése van. A pletykák, miszerint van egy kilépési záradék, ha ajánlatot kap egy gyári csapattól, nem igazak és pontatlanok. Nincs ilyen záradék. Nem tagadjuk, hogy Miguelt megkereste a HRC, de szerződése van az Apriliával. Ennyi!”