back to top
2024. május 01. 22:39
KezdőlapMotoGPOliveira motivált, hogy a tavalyi győzelmére építsen a hétvégén

Oliveira motivált, hogy a tavalyi győzelmére építsen a hétvégén

Miguel Oliveira, az RNF Aprilia portugál pilótája tavalyi győztesként, jó emlékekkel és önbizalommal érkezik a MotoGP közelgő lomboki viadalára.

A hétvégén 25 év szünet után másodszor tér vissza Indonéziába a motoros világbajnokság. A Mandalika Street Circuit ad otthont a három közelgő októberi futam közül az elsőnek, mielőtt Ausztráliába és Thaiföldre utaznánk a versenyzők. A CryptoDATA RNF MotoGP csapat optimistán tekint a hétvégére.

A MotoGP tavalyi lomboki premierjén Miguel Oliveira – akkor még a KTM-mel – szakadó esőben haladt át elsőként a célvonalon. Egy villámrajtot követően győzött Fabio Quartararo előtt. Oliveira 2023-ban a CryptoDATA RNF MotoGP csapat színeiben szerepel egy Aprilián. Razlan Razali csapatfőnök bizakodó.

Többszörös MotoGP-futamgyőztest szemelt ki a Honda Marc Márquez helyére?

„Tudjuk, hogy Miguel nagyon jól teljesített 2022-ben, nehéz körülmények között” ─ mondta Razali. „Nem bánnánk, ha száraz időjárás lenne, de ha esik az eső, biztosak vagyunk benne, hogy Miguel ismét a legjobbját nyújtja majd ezen a pályán.”

Az Indonéz GP csak jó emlékeket idéz a portugál versenyző számára. Oliveira motivált, hogy a tavalyi győzelmére építsen.

„Indonéziához csak jó dolgok köthetők. Tavaly megnyertem a versenyt. Ez önbizalmat ad nekem az idei évre. Ez az első a három egymást követő versenyből. Fontos, hogy visszatérjünk a megszokott formánkhoz. Különösen a kvalifikáción kell ismét javítanunk a teljesítményünkön. Magabiztos vagyok, és alig várom a hétvégét.”