back to top
2024. május 08. 23:14
KezdőlapOffroadIsmét Budapesten zárul a Superenduro-vb egyik kategóriája, amely legutóbb magyar sikert hozott

Ismét Budapesten zárul a Superenduro-vb egyik kategóriája, amely legutóbb magyar sikert hozott

A FIM bejelentette, hogy a Superenduro-világbajnokság mely állomásain mérkőznek meg egymással az Európa-kupa mezőnyének tagjai. A kategória ezúttal három fordulóból fog állni, az viszont nem változik, hogy Budapesten zárul.

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, az idei kiírásban is lesz Superenduro GP of Hungary, vagyis ezúttal is ellátogat Budapestre a Superenduro-világbajnokság mezőnye. A versenyt most is február első szombatján, azaz 3-án rendezik, ám most nem a harmadik, hanem az ötödik forduló lesz. Ennél is fontosabb különbség, hogy a 2024-es eseménynek már az MVM Dome ad otthont.

Az MVM Dome-ba költözik a Superenduro GP of Hungary

Nemrég pedig az is kiderült, hogy az Európa-kupa mezőnye többek között hazánkban is fog szerepelni. Ahogyan a tavalyi idényben, úgy ebben a szezonban is ez lesz az utolsó forduló, vagyis itt fog eldőlni a bajnoki cím sorsa. A különbség csupán annyi, hogy amíg egy évvel ezelőtt mindössze két helyszínből állt a kategória versenynaptára, addig most Krakkó és Riesa is fogadja a mezőnyt.

Tavaly Szőke Márk és Liszka Roland indult ebben a kategóriában, és mindketten jól szerepeltek. Különösen előbbi, hiszen a négy döntős futamból kettőt is megnyert, ráadásul az egyiket a Papp László Sportarénában, amivel óriási örömöt szerzett a magyar közönségnek. Összetettben a második helyen végzett Dan Peace mögött. A 28 éves versenyző idén már az elitnek számító Prestige kategóriában indul, ahol Zsigovits Norbert már a 2022–23-as kiírásban is megmérettette magát, és idén is ott lesz a mezőnyben.

Két magyar versenyző is indul a legjobbak között a jövő évi Superenduro-vb-n

Ami Liszkát illeti, egyelőre nem tudni, hogy melyik kategóriában indul, de az biztos, hogy neki is lehet majd szurkolni. A Magyarország, illetve Közép-Kelet-Európa legnagyobb sportcsarnokában zajló eseményre hamarosan indul a jegyértékesítés a megújult Superenduro.hu honlapon.

Az Európa-kupa 2023–24-es versenynaptára

2023. december 9.: Krakkó (Tauron Arena), Lengyelország
2024. január 6.: Riesa (SachsenArena), Németország
2024. február 3.: Budapest (MVM Dome), Magyarország