back to top
2024. május 04. 15:44
KezdőlapMotoGPBagnaia: Motivált vagyok, hogy ismét a győzelemért harcoljak

Bagnaia: Motivált vagyok, hogy ismét a győzelemért harcoljak

A MotoGP világbajnokára, Pecco Bagnaiára nagy nyomás nehezedik majd Ducati márkatársa, Jorge Martín által az idei címvédés során. A gyári versenyző a hétvégén Indonéziában végre újra győzni szeretne.

Francesco Bagnaia a szezon első tíz GP-futamából ötöt megnyert, a Barcelonában történt horrorisztikus bukása előtt a világbajnoki tabellán 66 pont volt az előnye.

A közelgő Indonéz GP előtt már csak három ponttal vezet, miután Jorge Martín két tökéletes hétvégét zárt Misanóban és Motegiben (mindkettő pole pozícióval és sprint-, illetve GP-győzelemmel). Ráadásul a Pramac sztárja az indiai premieren újabb sprintgyőzelmet aratott, és a nagy kimerültség ellenére a teljes távot a célba mentette meg egy második hellyel.

Bagnaia szerint éles csatákat tartogat a 2024-es szezon, ha Márquez a Ducatihoz igazol

Bagnaia ezzel szemben a Buddh International Circuit főfutamán bukott, de Motegiben egy esőben szerzett második hellyel visszanyerte önbizalmát bár ismét riválisa mögött.

„Már alig várom, hogy újra versenyezhessek Indonéziában. A mandalikai pálya gyönyörű helyen van, és az indonéz szurkolók szenvedélye igazán óriási. A Japán GP után volt néhány napunk pihenni. Motivált vagyok, hogy ismét a győzelemért harcoljak” ─ jelentette ki a Ducati gyári versenyzője.

„A hétvégéhez való hozzáállásom nem változott. Koncentráltnak kell maradnunk, és megpróbálunk mindent megtenni a maximális eredmény elérése érdekében. Itt Indonéziában az időjárás is nagy kihívást jelenthet, de bízom benne, hogy minden körülmények között jól tudok majd teljesíteni.”