back to top
2024. július 27. 06:00
KezdőlapMotoGPBagnaia szerint éles csatákat tartogat a 2024-es szezon, ha Márquez a Ducatihoz...

Bagnaia szerint éles csatákat tartogat a 2024-es szezon, ha Márquez a Ducatihoz igazol

Francesco Bagnaia szerint nagy csatákat ígérhet, ha Marc Márquez a 2024-es MotoGP-szezonra a Ducatihoz csatlakozik, mivel a Gresinihez való átigazolás közelebbinek tűnik, mint valaha.

Marc Márquez a japán hétvégén megszerezte szezonbeli első nagydíj-pódiumát, miután az alattomos körülményeket legyőzve Jorge Martin és Pecco Bagnaia mögött ért célba. Bár Marquez az utóbbi időben egyre jobb formában van, a Honda küzdelmei még mindig túl soknak bizonyultak ahhoz, hogy a nyolcszoros világbajnok tényezővé váljon a futamgyőzelmek tekintetében.

Márquez megerősítette, hogy 2023 végén elhagyja a Hondát, és a következő szezonban várhatóan a Gresini Ducati versenyzője lesz. Egy olyan versenyző, aki Márquezhez hasonló gépeken fog versenyezni, ha a Gresini Ducatihoz vált, az Bagnaia, és a világbajnok nagyon szeretné, ha Márquez az olasz gyártó színeit képviselné:

„Ha Marc a Ducatihoz érkezik, abszolút szupergyors lesz a kezdetektől fogva. Egy ilyen rivális, mint ő, mindig nagyszerű, szóval örülnék neki.”

A kézenfekvőtől a legextrémebb lehetőségig – közülük kerülhet ki Marc Márquez utódja

„Ő egy hozzáadott érték, egy nyolcszoros világbajnok, szóval egy ilyen ember adatait látva bátorításként és segítségként fog szolgálni, aztán majd meglátjuk, hogy mire képes.”

Ami az idei szezont illeti, Bagnaia kényelmes bajnoki előnye mindössze nyolc pontra csökkent, miután Martín leiskolázta a mezőnyt Motegiben.

Arra a kérdésre, hogy Martín erősebb-e nála a szezon ezen szakaszában, Bagnaia így nyilatkozott: „Jól dolgoznak, az biztos. Hogy erősebb-e, azt nem tudom.”