2024. április 28. 18:17
KezdőlapSuperbikeA gyári csapatba kevés volt, ám mégis a Ducatinál folytatja Rinaldi 2024-ben

A gyári csapatba kevés volt, ám mégis a Ducatinál folytatja Rinaldi 2024-ben

Július közepén Michael Rinaldi megtudta, hogy az idei szezon után elveszíti a helyét a Ducati gyári csapatában, és új munkaadó után kell néznie a 2024-es Superbike-világbajnokságra. Mostanra a döntés megszületett.

Michael Rinaldi három évig versenyzett a Ducati gyári csapatában, az Aruba.it-ben, és ez idő alatt négy győzelmet és 20 dobogós helyezést szerzett. A 27 éves versenyző az egyetlen a három éllovas mellett, aki 2022 óta futamot nyert, de a Ducati számára ez kevés. Rinaldi mindig is küzdött a nyomással, és eredményei néha elmaradtak kétségtelen tehetségétől. Éppen ezért a Supersport-világbajnok Nicolo Bulega jövőre lehetőséget kap Álvaro Bautista mellett.

Az olasz sokáig reménykedett abban, hogy a Honda gyári csapatában kap helyet, de marad az Iker Lecuona és Xavi Vierge felállás. A Yamahától kapott volna gyári szerződést, és ott jó kilátásai lettek volna, de a Team GMT94-ben kapott volna helyet.

Korábbi Moto2-es versenyző lesz Bautista csapattársa a Ducatinál

Rinaldi sportszakmai szempontból legígéretesebb lehetőséget választotta: marad a Ducatinál.

Az utolsó még szabad hely a Motocorsa csapatnál volt. Lorenzo Mauri tulajdonos Portugáliában jelentette be, hogy két versenyzővel szeretne szerepelni a november elején Jerezben megrendezésre kerülő első téli teszten, a SPEEDWEEK.com megtudta, hogy Philipp Öttlről és Loris Bazról van szó.

Most meglepő módon fordult a kocka, és Mauri megegyezett Rinaldival, akivel a csapatfőnök olyan versenyzőt kap, akinek a legjobb kapcsolatai vannak a bolognai gyárral és a gyári csapattal is. Az ötszörös futamgyőztes pedig továbbra is a mezőny leggyorsabb motorján ülhet, amelyet öt év után is jól ismer. Bassani a csapatnál töltött három éve alatt hatszor állhatott fel a dobogóra, privát versenyzőként pedig elképesztő 41 alkalommal végzett az első hatban.

Rinaldinak egyértelmű elképzelései vannak 2024-re: „Tudjuk, milyen erős a Ducati csomag, illetve azt is, hogy az elmúlt szezonokban a top 3: Johnny, Toprak és Álvaro jelentette a különbséget, mert őket nehéz legyőzni. Szeretnék csatlakozni a titánokhoz, és már alig várom, hogy jövőre méltó kihívójuk legyek.”