back to top
2024. május 03. 21:26
KezdőlapSuperbikeKorábbi Moto2-es versenyző lesz Bautista csapattársa a Ducatinál

Korábbi Moto2-es versenyző lesz Bautista csapattársa a Ducatinál

A Ducati bejelentette, hogy Nicolò Bulega veszi át Michael Ruben Rinaldi helyét a gyári Superbike-istállónál, és ő lesz Álvaro Bautista jövő évi csapattársa. A 23 éves versenyző jelenleg vezeti a Supersport-vb-t.

Ahogyan arról beszámoltunk, a Yamaha hétfőn bejelentette, hogy Jonathan Rea veszi át Toprak Razgatlıoğlu helyét a gyári csapatnál. Egy nappal később egy másik fontos ülés is elkelt, ugyanis hivatalossá vált, hogy Michael Ruben Rinaldi távozik a Ducati gyári alakulatától, az Aruba.it Racingtől, Helyére a Supersport-világbajnokság pontversenyét vezető Nicolò Bulega érkezik.

Hivatalos: Jonathan Rea veszi át Razgatlıoğlu helyét a Yamahánál

Rinaldi hosszú évek óta a Ducati motorjaival versenyez. 2017-ben megnyerte a Superstock 1000-es Európa-bajnokságot, a következő idényben pedig az Aruba.it juniorcsapatánál kapott lehetőséget a Superbike-ban. A következő két évet szatellitcsapatoknál töltötte, a 2020-as második aragóniai hétvége első futamán pedig meg is szerezte első győzelmét. 2021-től a gyári alakulatnál szerepelt, de csak első évében tudott futamot nyerni, egészen pontosan hármat.

Utódja a 2015-ös szezonzáró Valenciai Nagydíjon mutatkozott be a Moto3-ban. A következő évben kétszer is dobogóra állt, de utána nem tudta megismételni ezt a teljesítményt. 2019-től már a Moto2-ben szerepelt, de csak három évet töltött abban a géposztályban, és dobogóra egyszer sem tudott állni. Tavaly az Aruba.it színeiben debütált a Supersport-világbajnokságban, ahol abban az évben a negyedik helyen végzett az összetettben, az idei kiírást pedig kilenc győzelemmel és további négy dobogós helyezéssel, 46 pontos előnnyel vezeti négy fordulóval a vége előtt.

„Nicolò az a választás, akire büszkék vagyunk, mert igazolja a két évvel ezelőtt a Supersport-világbajnokságban vállalt projekt minőségét – nyilatkozta Stefano Cecconi, az Aruba.it csapatfőnöke. – Folyamatosan fejlődött, és arra számítunk, hogy a Panigale V4R motorral ezen az úton halad tovább, mivel a tesztelés során bebizonyította, hogy nagyon gyors tud lenni ezen a motoron. A kezdetektől fogva hittünk Nicolò tehetségében, aki ráadásul ebben a másfél évben magas szintű profizmusról és a csapat színeihez történő ragaszkodásról tett tanúbizonyságot. Nagy köszönetet szeretnék mondani Michael Ruben Rinaldinak is, akivel mindig nagyon szoros volt a szakmai és emberi kapcsolat. Ő mindig a családunk része marad, még akkor is, ha útjaink elválnak. Sok sikert, Michael!”

„Örömmel üdvözöljük Nicolò Bulegát a gyári Superbike-csapatban – fogalmazott Gigi Dall’Igna, a Ducati versenyrészlegének vezérigazgatója. – Nicolò a tavalyi szezon óta hatalmas örömet képes szerezni nekünk. Egy nagyon tehetséges versenyző, és fiatal kora ellenére tapasztalata meghatározó tényező lehet ebben az izgalmas és nagy igényeket támasztó kihívásban. A Ducati Panigale V4R géppel megmutatta, hogy megvan benne a potenciál, hogy felvegye a versenyt a Superbike-vb legjobb pilótáival. Az, hogy egy garázsban lesz Álvaro Bautistával, csak segíthet neki a fejlődésben. Ugyanakkor fontos lesz számára, hogy Supersport-szezonjára koncentráljon. Az Aruba.it csapata bevonta Bulegát egy teljesen új projektbe, amely nagyon fontos a Ducati számára. Reméljük, hogy a lehető legjobban tudja lezárni az utolsó idényét a Supersportban.”

Supersport, Nicolo Bulega, Aruba.it, Most 2023, péntek
Fotó: Ducati Media House

„Őszinte leszek, ez egy valóra vált álom – ezek már Bulega szavai. – Minden pilótának az a vágya, hogy gyári csapatnál versenyezzen. Ezért, mielőtt az érzelmeimről és a várakozásaimról beszélnék, szeretnék köszönetet mondani a Ducatinak és az Aruba.it Racingnek. Azért a lehetőségért is rendkívül hálás vagyok, amelyet az előző szezonban kaptam az Aruba.it-től és a Feel Racingtől, és különösen Stefano Cecconitól, Serafino Foti [csapatmenedzsertől] és Daniele Casolari [csapattulajdonostól]. Ők választottak ki engem, hogy vezessem a fantasztikus Ducati Panigale V2-es motort, amelyen azonnal jól éreztem magam. Tudom, mennyire fontos ez a lehetőség, és mindig mindent beleadok majd, hogy napról napra fejlődjek, egyetlen céllal, hogy a lehető legjobb eredményeket érjem el. Ha ennek a csapatnak, ahol mindig is nagy bajnokok versenyeztek, a történelmére gondolok, büszkének érzem magam, hogy ugyanezekért a színekért küzdhetek. Emellett nagyon boldog vagyok, hogy Álvaro Bautistával oszthatom meg a garázst. Nagy előnyt fog jelenteni, hogy a csapattársam lesz, megpróbálok minden információt magamba szívni, amelyet tanulhatok tőle.”