back to top
2024. május 05. 22:37
KezdőlapMotoGPEgy fantasztikus csapat volt Bezzecchi csodafegyvere a hétvégén ─ meg persze a...

Egy fantasztikus csapat volt Bezzecchi csodafegyvere a hétvégén ─ meg persze a sör

Egy héttel a kulcscsonttörése után a VR46 Ducati versenyzője, Marco Bezzecchi tisztességes pontokat szerzett Indonéziában a sprint- és a főfutam 3. és 5. helyezésével, bár közben egy bábunak érezte magát.

Ahhoz képest, hogy alig egy hete még a műtőasztalon feküdt, Marco Bezzecchi a vasárnapi 27 körös futam után is jó benyomást keltett.

„Még mindig frissnek tűnök? Igen, mert megittam egy sört” ─ nevetett jóízűen Rossi pártfogoltja.

„És még többre lesz szükségem. Ma este bulizzunk, holnap aludhatok.

A kimerítő napok után a 24 éves olasznak nagy szüksége van egy rövid pihenőre: „Nem mondom, hogy jól érzem magam, őszintén. Volt egy kis időm regenerálódni a verseny után, de őszintén szólva nagyon fáj. Nem igazán a kulcscsontom, hanem az egész vállam, a nyakam és az izmaim. Azon a helyen, ahol a lemez nyomja a csontot, furcsa érzésem van. Soha nem volt még lemezem, és most érzem, de legalább jól versenyeztem, úgyhogy nem panaszkodhatok.”

Dráma Indonéziában: Martín óriásit hibázott, Bagnaia a 13. helyről indulva tarolt és ismét a tabella élén áll

„Az volt a tervem, hogy nyugodtan kezdem a futamot. Egy kicsit túlságosan hátul voltam ahhoz, hogy követni tudjam a tervemet, de amikor láttam, hogy fel tudok zárkózni, nem estem túlságosan pánikba, próbáltam még gazdálkodni a gumikkal. Tudtam, hogy a végén még szükségem lesz a jó tapadásra. Szerencsére gyors maradtam.”

A világbajnoki bronzérmes ugyanis az utolsó körben átvette az 5. helyet Brad Bindertől. A Mooney VR46 sztárja a hátteret tekintve szuper eredményekkel zárta a hétvégét.

„Nagyon boldog vagyok. Persze nem volt könnyű, de úgy gondolom, hogy nagyon jól mentünk. Ismét hihetetlen munkát végzett a csapatom. Már szerdán itt voltak, és mondtam nekik, hogy készüljenek, mert nem tudtam, hogy idejövök-e vagy sem. Fantasztikusak voltak, mint mindig.”