back to top
2024. május 04. 15:17
KezdőlapMotoGPBagnaia elmondta, mire gondolt Martín kiesése után, Quartararo bosszankodott

Bagnaia elmondta, mire gondolt Martín kiesése után, Quartararo bosszankodott

Óriási drámát hozott a MotoGP mezőnyének indonéz futama vasárnap. Jorge Martín az élről esett el, majd pont legnagyobb riválisa, Pecco Bagnaia volt az, aki behúzta a rekkenő hőségben rendezett futamot. 

Pecco Bagnaia ismét a világbajnoki tabella élén. A gyári Ducati versenyzője a 13. helyről kezdte meg az indonéz főfutamot, és a tegnapi eredményeket elnézve kevesen gondolták, hogy ilyen zseniális teljesítményt produkál majd. Az olasz egyértelműen kijelentette, hogy járt neki és a csapatának ez a siker:

„Szerintem megérdemeltük. Az első két kört nagyon megnyomtam, majd láttam, hogy Jorge és Maverick elhúz a mezőnytől, onnantól kezdve tudtam, hogy csak magamra számíthatok. Mindent megpróbáltam. Mikor észrevettem, hogy Martín elesett, nem aggódtam, mert tudtam, hogy a gumim ki fog tartani a verseny végéig, és ez így is történt. Szeretném megköszönni a csapatomnak, csodás menyasszonyomnak és a családomnak.”

Dráma Indonéziában: Martín óriásit hibázott, Bagnaia a 13. helyről indulva tarolt és ismét a tabella élén áll

A második helyet Maverick Viñales szerezte meg, aki a tegnapi sprintfutamon a negyedik helyen zárt. Mindent beleadott ugyan, de végül nem sikerült utolérnie Bagnaiát.

„Nagyon jól motoroztam. A tegnapi hibámból tanulva próbáltam jobban menedzselni a gumikat, húztam a gázt folyamatosan, de Pecco gyorsabb volt nálam. Ő jobban tudta tartalékolni a hátsó abroncsot, mint én. Köszönöm mindenkinek, a csapatnak, nagyszerű munkát végeztünk a csodálatos indonéz közönség előtt.”

Fabio Quartararo a harmadik helyével azonban közel sem volt olyan elégedett, mint gondolnánk. A francia versenyző így panaszkodott:

„Nagyon frusztrált vagyok, mert tudom, hogy többre lettem volna képes. Három másodperces hátrányt dolgoztam le, és dühít, hogy nem volt a végén annyi a motorban, hogy az előttem lévőkkel is felvegyem a versenyt. Ettől függetlenül örülök annak, hogy dobogóra álltunk, és várom a következő futamot Ausztráliában.”