back to top
2024. május 01. 09:43
KezdőlapMoto2Idén hetedszer verte tönkre a mezőnyt Pedro Acosta, Arbolino csak 6. lett

Idén hetedszer verte tönkre a mezőnyt Pedro Acosta, Arbolino csak 6. lett

Pedro Acosta ismét nem bízta a véletlenre. Az Arón Canettel való kezdeti csatákat követően az élre állt, és át sem adta a pozíciót egészen a leintésig. Tony Arbolino óriásit rajtolt, de végül csak a hatodik helyen zárt.

Rendkívül érdekes első sort hozott a Moto2-es kvalifikáció szombaton: Arón Canet, Manuel González és Filip Salač alkotta. Pedro Acosta a második sor elejéről várta a rajtot, míg legnagyobb riválisa, Tony Arbolino mindössze a 10. rajtkockát szerezte meg.

Acostának remekül sikerült elkapnia a rajtot, az első kanyarba éllovasként fordult, ám Canet azonnal átvette tőle a pozíciót. Arbolino óriási tempóval kezdte meg a felzárkózást, már a negyedik helyen haladt. A második kör elején Acosta bedobta a motort Canet mellé, mögöttük González érkezett. A Pons csapat versenyzője azonban nem hagyta annyiban a dolgot, nem engedte elszökni Acostát, újra az élte állt.

A nagyszerű kvalifikációt teljesítő Salač Ai Ogurával ért össze, melynek következtében bukott, így számára véget ért az indonéz szereplés. Az élen eközben ismét csere történt a spanyol versenyzők között, Arbolino pedig feljött a harmadik helyre. Acosta körideje fél másodperccel jobb volt, mint az őt üldöző Caneté, így hat tizedes előnyre tett szert. Ogura eközben kapott egy hosszú körös büntetést, vélhetően a Salač-incidens miatt.

Acosta sorra futotta a gyorsabbnál gyorsabb köröket az élen, igyekezett minél jobban leszakítani magáról Canetet. Arbolino kissé kibillent a ritmusából, így ketten is elmentek mellette. A negyedik helyen haladó González választotta egyébként egyedüliként a kemény hátsó gumit.

Acosta előnye az élen már egy másodperc fölé emelkedett, Canet is fellélegezhetett a második helyen, hiszen légüres térben motorozott, tempója viszont folyamatosan esett vissza, így a mögötte érkező Fermín Aldeguer jelentősen csökkenteni tudta a különbséget kettejük között. 5 körrel a leintés előtt a fiatal pilóta két szektor alatt a felére csökkentette azt.

Arbolino azonban még nem lélegezhetett fel, hiszen Jake Dixon kezdte el ostromolni őt. Az olasz végül hibát követett el, érintette a rázókövet, megcsúszott, szerencsére meg tudta fogni a motort, de Dixon el tudott menni mellette.

Acosta elsőségét végül senki nem tudta veszélyeztetni, a fiatal spanyol idei hetedik futamgyőzelmét szerezte. Dixon az utolsó körben még Gonzálezt is lehajrázta, így a negyedik helyen szelte át a célvonalat.

A futam végeredménye: