back to top
2024. május 07. 00:39
KezdőlapMotoGPLorenzo bírálta Bagnaiát, szerinte nem kellett volna így viselkednie a győzelem után

Lorenzo bírálta Bagnaiát, szerinte nem kellett volna így viselkednie a győzelem után

Jorge Lorenzo kritizálta Francesco Bagnaiát, mivel szerinte a címvédő túlságosan látványosan ünnepelt az Indonéz Nagydíjon aratott győzelme után. A spanyol expilóta úgy véli, a gyári Ducati versenyzője ezzel csak felbőszíti Jorge Martínt.

Óriási drámát hozott az Indonéz Nagydíj: Jorge Martín féltávhoz közeledve, senkitől sem zavartatva az első helyről bukott, így nem szerzett pontot. A győzelmet pedig így riválisa, Francesco Bagnaia szerezte meg, aki így visszavette a vezetést a tabellán. A Ducati két motorosa között így jelenleg 18 pont a különbség öt fordulóval a vége előtt.

Egy ilyen forgatókönyv után aligha meglepő, hogy a 26 éves versenyző látványosan ünnepelt, ha pedig hozzátesszük, hogy a Katalán Nagydíj sprintje óta ez volt az első győzelme, pláne érthető a dolog. Jorge Lorenzónak azonban nem nyerték el a tetszését Bagnaia gesztusai, és az ötszörös gyorsaságimotoros-világbajnok ennek hangot is adott.

„Ezek a mozdulatok nem szoktak jól elsülni – nyilatkozta a DAZN műsorában a manapság szakértőként dolgozó expilóta, utalva arra, hogy gyakran előfordul, hogy egy ilyen után fordul a kocka. – Ne dühítsd fel a fenevadat, ennek még nincs vége! Tartsd nyugton az ellenfelet, ne idegesítsd fel! Martín hibázott, [de] ő nyert volna.”

Bagnaiának több szempontból is sokat jelent a történelmi győzelme

Lorenzo hozzátette, hogy két erős ellenfélről van szó, és úgy véli, hogy a világbajnoki csata tartogat még izgalmakat. A műsorvezető, Izaskun Ruiz felhívta a Yamaha, a Ducati és a Honda korábbi motorosának figyelmét, hogy ilyenkor nagyon nehéz kordában tartani az érzelmeket. Utóbbi ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Bagnaiának kontrollálnia kell magát.

„Nem tudom, mit tennék – fogalmazott, majd ismét elkezdte magyarázni, hogy Martínt még nem lehet leírni ebben a küzdelemben. – Ugyanakkor az az okos dolog a részéről, ha visszafogja magát, kicsit szerencsés volt. Martín elkövette azt a hibát. Visszafogottnak [kell lennie], hogy ne dühítse fel Jorgét, mert erősebben fog visszatérni.”

Kétségtelen, hogy Bagnaiának minden bizonnyal az ölébe hullott a győzelem, bár azt nem tudni, hogy a spanyol versenyzőnek mennyire fogytak volna el a gumijai a végére. Mindenesetre tény, hogy a címvédőnek jóval nehezebb lett volna megnyerni a futamot, ha riválisa a motoron marad, és erre Lorenzo is rámutatott. „Nem Bagnaia nyerte meg ezt a versenyt, hanem Martín veszítette el” – jelentette ki.