back to top
2024. május 02. 03:20
KezdőlapMotoGPA Marc Márquez miatt távozó Di Giannantoniónak van egy ajánlata, de azzal nem sokra megy

A Marc Márquez miatt távozó Di Giannantoniónak van egy ajánlata, de azzal nem sokra megy

Fabio Di Giannantonio nehéz helyzetbe került, amikor kiderült, hogy Marc Márquez átigazolt a Gresinihez, hiszen ezzel elvesztette a lehetőséget a jövő évi ülés megtartására a csapatnál. „Diggia” ennek ellenére optimistán áll a jövőhöz, véleménye szerint megvan a sebessége ahhoz, hogy a következő szezonban is helyet kapjon a rajtrácson.

Fabio Di Giannantonio második évét tapossa a Gresininél. Jövőre azonban már nem lesz a csapat tagja, hiszen Marc Márquez érkezik majd a helyére. Di Giannantonio annak ellenére kényszerül az alakulat elhagyására, hogy az előző héten érte el legjobb eredményét a MotoGP-ben, az előkelő negyedik helyet szerezte meg Indonéziában. Ezt ráadásul úgy tudta megtenni, hogy saját elmondása alapján a Márquez átigazolását megelőző pletykák megnehezítették számára a versenyzésre való összpontosítást. Az ausztráliai verseny előtt arról is nyilatkozott, hogy hogyan alakultak az elmúlt, bizonytalansággal teli hónapjai.

„Mindig próbálom fejleszteni magamat és gyorsabbá válni. Nem volt könnyű [az elmúlt időszak], de ez a játék része. A célunk – és mondjuk ki, egyben bosszúnk is –, hogy gyorsak legyünk a pályán. Dolgozunk a jövőn, biztos vagyok abban, hogy a stábom jó munkát végez. Természetesen a cél a maradás. Pillanatnyilag a versenypálya bárjától van ajánlatom” – jegyezte meg viccesen a 25 éves versenyző.”

„Bebizonyítottam önmagamnak és mindenki másnak, hogy elég gyors vagyok, elég gyors ahhoz, hogy a mezőnyben maradjak. Ahogy már mondtam, a stábom otthon dolgozik, és meglátjuk, hogy mire jutnak a következő versenyhétvégéken. Én 100 százalékban a pályára koncentrálok.”

Ahhoz, hogy „Diggia” jövőre is a mezőny tagja legyen, ülést kell találni, Márquez távozásával egy mindenképpen felszabadul a Hondánál, amire a crash.net szerint ő és Miguel Oliveira a legesélyesebb pályázók. Az újság ezt azzal indokolja, hogy Johann Zarco elköteleződött az LCR Honda csapatához, Maverick Viñales pedig visszautasította azokat a feltételezéseket, miszerint újra egy japán csapat alkalmazottja lesz.

Hivatalos: Zarco pályafutása az LCR-nél folytatódik 2024-től

„Úgy látszik, hogy kevés esélyünk van, meglátjuk, hogy mi lesz ebből. Ebben a pillanatban úgy tűnik, hogy a Hondánál van egy hely, és ha a Repsol Hondánál van egy ülés, akkor azt miért ne akarnád? Ebben a paddockban azonban sosem tudhatod, több lehetőség is lehet. Amint tisztul a kép, megpróbáljuk felmérni, hogy melyik a jobb projekt a stílusom és a jövőm szempontjából” – mondta Di Giannantonio.

A római születésű másodéves MotoGP-pilóta arra a kérdésre is válaszolt, hogy terveznek-e más sorozatokkal. A Superbike-Világbajnokság és a Moto2 is felmerült mint lehetséges alternatíva, Di Giannantonio azonban leszögezte, hogy ő nem akar távozni a nagyfiúk közül.

„A menedzseremnek mindenképpen kell B-, C-, D- vagy bármilyen tervet készítenie. Az én oldalamról, mi azt beszéltük meg, hogy a MotoGP-re fókuszálunk, a cél az, hogy itt folytassuk. Csak akkor veszünk fontolóra más lehetőségeket, ha biztossá válik, hogy nem maradhatunk a királykategóriában, de a fő cél egyelőre a MotoGP.”