back to top
2024. május 02. 23:58
KezdőlapMotoGPMarc Márquez aligha tette boldoggá szurkolóit pesszimista kijelentésével

Marc Márquez aligha tette boldoggá szurkolóit pesszimista kijelentésével

Marc Márquez tavalyi második helye ellenére elvárások nélkül kezdi meg az ausztráliai versenyhétvégét. Rossz példát jelentett számára az idei Német Nagydíj, ahol pozitív hozzáállása és korábbi győzelmei ellenére is csak szenvedett.

Marc Márquez nem támaszt önmaga és a csapat felé elvárásokat a most következő futamon. A spanyol pilóta a motogp.com-nak beszélt arról, hogy Sachsenring után már nem kerget hiú ábrándokat az eredményességét illetően, hiszen azon a helyszínen – ahol MotoGP-karrierje során az idei évet megelőzően veretlen volt – a reményteljes kezdés ellenére katasztrofális ért véget számára az idei hétvége. A nyolcszoros bajnok arra is kitért, hogy Ausztráliában milyen módon fogja felépíteni a versenyét.

„Nincsenek elvárásaim, a Sachsenringnek szintén olyan pályának kellett volna lennie, amely rendben van, de végül a naptár hétvégéi közül az volt a legrosszabb. Meglátjuk, hogy érzem majd magam az első szabadedzés közben, mivel ez is egy olyan pálya, amelyet ha nem érzel, akkor nem tudod nyomni, mert nagyon gyors kialakítású, szóval csak lépésről lépésre haladok.”

A spanyol versenyző rekordszámú, 11 egymás követő alkalommal hódította meg korábban Németországot. 2010 és 2022 csak abban az évben nem tudott nyerni az ország keleti felében fekvő aszfaltcsíkon, amikor nem rendezték meg a futamot, vagy sérülés miatt nem tudott rajta elindulni.

Ilyen előzményekkel jogosan várhatta az idei versenyt is, amely azonban semmi jót nem tartogatott a számára. Összesen ötször esett a hétvége során, ebből három az időmérőn történt, a második szabadedzésen ráadásul emlékezetes módon Johann Zarcót is magával vitte egy veszélyes bukásban. A nehézségek vasárnapra csúcsosodtak ki, hiszen Márquez a bemelegítés alkalmával újra meglátogatta a kavicságyat, a versenyre pedig az addig elszenvedett sérülései miatt már ki sem állt.

Az ő hibája idézte elő a látványos ütközést, de Marc Márquez Zarcót tette felelőssé

Az idei első vasárnapi dobogóját Japánban elérő pilóta Indonéziában nem produkált jó hétvégét, hiszen sem a sprint-, sem a főfutamot nem tudta befejezni. Márquez ennek ellenére úgy gondolja, hogy Ausztráliában más forgatókönyv valósulhat majd meg.

„Egy másfajta hétvégém lesz itt. Természetesen Mandalika nem volt a legjobb hétvégéim egyike, a péntek még teljesen jó volt, de a hétvége többi részében szenvedtünk, és a versenyt sem tudtam befejezni. Itt újra fel kell építenünk az önbizalmunkat, aztán majd meglátjuk, hogy mire vagyunk képesek.”