back to top
2024. május 17. 04:30
KezdőlapMotoGPMagyar futballedzőt idézett válaszával Bastianini a „katasztrofális” futama után

Magyar futballedzőt idézett válaszával Bastianini a „katasztrofális” futama után

Enea Bastianini elárulta, neki valamiért nem kedvezett a pálya állapotának javulása az Ausztrál Nagydíj szombati napján. A gyári Ducati versenyzője aztán egy magyar futballedző emlékezetes nyilatkozatát idézte válaszával.

Enea Bastianininek nem sikerült jól az Ausztrál Nagydíj szombati napja. Azok után, hogy már pénteken bejutott a Q2-be, ott csak az utolsó, tizenkettedik helyet szerezte meg, több mint 1 másodperccel lemaradva a pole pozíciót begyűjtő Jorge Martín mögött. Az olasz pilóta számára aztán a futam sem alakult valami fényesen.

Martín óriási körrekorddal szerezte meg a pole-t Ausztráliában, Bagnaia szintén az első sorból indul

Bastianini ugyan Marc Márquezt és Pol Espargarót is megelőzte, de mindketten lágy hátsó gumi mellett döntöttek, ami egyik versenyző számára sem bizonyult jó választásnak. Ráadásul Álex Márquez megelőzte a 25 éves motorost, így csupán a tizedik helyen látta meg a kockás zászlót. A négyszeres MotoGP-futamgyőztes elmondta, hogy neki paradox módon nem kedveztek a javuló körülmények.

Óriási végjáték után Zarco először nyert a MotoGP-ben, Di Giannantonio dobogós Ausztráliában

„Az érzet teljesen megváltozott a pénteki naphoz képest – utalt Bastianini arra, hogy mennyire érezte magát komfortosan a motoron a hétvége első, illetve második napján. – Szombaton jobb volt a tapadás a pályán, ami furcsa módon nem segített nekem, mert ennek ellenére romlott a tapadásom a kigyorsításoknál.”

Ezután feltették neki a kérdést, hogy hogyan alakult a futama, és válaszával emlékezetes pillanatokat idézett fel a magyar futball(- és MotoGP-)kedvelőkben. 2015 augusztusában az akkor a Debrecen labdarúgócsapatát irányító Kondás Elemér egy Videoton elleni 1–0-s vereség után egy riporteri kérdésre azt felelte, hogy „a következő kérdést felteszi?”. Ez a válasz a maga udvariatlanságával mémmé vált, de hozzá kell tenni, hogy Bastianini esetében ez utóbbiról nincs szó.

„Tegyél fel egy másik kérdést, kérlek! – reagált, majd utána azért kifejtette véleményét a történtekről. – Katasztrofálisan alakult számomra a nap. Még nincs megoldásunk, de össze fogjuk hasonlítani az adataimat a többi versenyzőével, hogy lássuk, min tudunk változtatni, hogy vasárnap jobbak legyünk. Az adataim nagyon eltértek a többi pilótáétól, különösen az elején. Nem tudtam úgy menni az íveken, ahogyan szerettem volna, most pedig meg kell értenünk, hogy ennek mi az oka.”

Bastianini számára azért is lehet csalódást keltő az eredmény, mert az indonéziai visszatérése alkalmával kifejezetten biztató teljesítményt nyújtott: Mandalikán a sprintfutamon a hetedik, a főversenyen a nyolcadik helyen ért célba. Ehhez képest a mostani szereplés visszaesésnek számít az egyébként is várakozáson aluli eredményeket hozó szezonban.