back to top
2024. május 21. 17:52
KezdőlapMotoGPBagnaia figyelmeztet a következő futamokat illetően, de egyvalamin változtatnia kell

Bagnaia figyelmeztet a következő futamokat illetően, de egyvalamin változtatnia kell

Francesco Bagnaia várakozással tekint a következő két hétvégére, mivel tavaly Thaiföldön és Malajziában is jó teljesítményt nyújtott. A címvédő ugyanakkor kijelentette, változtatnia kell a stratégiáján.

Francesco Bagnaia ismét jól jött ki a hétvégéből, hiszen az Ausztrál Nagydíjon 27 pontra növelte előnyét Jorge Martínnal szemben. Mindezt azok után, hogy a spanyol versenyző végig gyorsabb volt nála, és a futam utolsó körét még az élen kezdte meg, de gumijai annyira elfogytak, hogy csupán az ötödik helyen végzett, miközben riválisa másodikként ért célba.

Óriási végjáték után Zarco először nyert a MotoGP-ben, Di Giannantonio dobogós Ausztráliában

Ezen a hétvégén Thaiföldön folytatódik a küzdelem, majd egy szabad hétvége után Malajziában csapnak össze újra a mezőny tagjai. Bagnaia optimistán várja ezt a két fordulót. „Várom a következő két futamot, Thaiföldön, majd Malajziában, mert ezek olyan pályák, ahol nagyon erős vagyok, és idén is erős voltam az összes olyan pályán, ahol tavaly erősnek bizonyultam” – nyilatkozta.

Bagnaia mondatát azért érdemes kontextusba helyezni. Buriramban tavaly a harmadik helyet szerezte meg az időmérőn, mindössze 104 ezreddel elmaradva Marco Bezzecchi pole pozíciót érő idejétől. Csak éppen kettőjük között Martín végzett, vagyis a Pramac pilótája sem volt lassú a hétvégén. A futam után a gyári Ducati motorosa felállhatott a dobogó harmadik fokára, míg mostani riválisa csak kilencedik lett, de esős futamról lévén szó mindez nem igazán releváns.

Buriram: Oliveira győzött az esőben, Quartararo nem szerzett pontot

Ami a sepangi fordulót illeti, ott még nagyobb volt a különbség az időmérőn Martín javára, aki begyűjtötte a pole pozíciót. Bagnaiának eközben a Q1-ből kellett továbbjutnia, majd a kilencedik helyre kvalifikált több mint 1 másodperces lemaradással. Másnap aztán nyerni tudott, de Martín az élről bukott, vagyis nem derült ki, mire lett volna képes.

Sepang: Bagnaia 7. futamgyőzelmét szerezte a szezonban

Bagnaiának ráadásul mostanában gondot okoz az egykörös tempó. A 26 éves pilótának az előző két időmérőt a Q1-ben kellett kezdenie, Mandalikán ráadásul tovább sem jutott onnan. Egy héttel később ugyan a harmadik rajtpozíciót szerezte meg, de ezzel együtt is tisztában van vele, hogy valamin változtatnia kell annak érdekében, hogy ezzel a jövőben ne legyen probléma.

„Van egy dolog, amelyről nem tudom, hogy jó-e folytatni, de a stratégiám [az edzéseken] teljesen más, mint a többieké – magyarázta. – Ez segít abban, hogy minden alkalommal nagyon felkészült legyek a futamra. Arra viszont nem vagyok felkészülve, hogy [egy körön] az első helyen legyek, amikor számít. Például ezen a hétvégén, amikor lágyat tettünk fel, nem voltam felkészülve ekkora tapadásra. A bal oldalon hatalmas volt a közepes és a lágy közötti különbség, és gondban voltam ezzel. Szombaton délelőtt befejeztük a munkát, szerencsére [harmadik lettem az időmérőn]. A versenyre pedig felkészültünk. Azonban talán el kell kezdenünk másképp gondolkodni, és az időmérős gyorskörre is jobban felkészülni.”