back to top
2024. május 19. 12:49
KezdőlapMotoGPMartín a korábbinál lassabban ment az esése előtt, most nem érzi magát...

Martín a korábbinál lassabban ment az esése előtt, most nem érzi magát annyira kiemelkedőnek

Jorge Martín furcsa bukást szenvedett el a Thai Nagydíj edzésének hajrájában, hiszen korábban fékezett, mint az előző körökben. A Pramac versenyzője optimistán várja a hétvége folytatását, még úgy is, hogy most nem érzi magát annyira erősnek a többiekhez képest.

Jorge Martín mind az első szabadedzést, mind az edzést az élen zárta a Thai Nagydíj hétvégéjének pénteki napján. A spanyol pilóta ennek ellenére nem lehetett maradéktalanul elégedett, hiszen nem sokkal azután, hogy a magyar idő szerint délelőtti tréning hajrájában átvette a vezetést, elesett. Hozzá kell tenni, hogy ezzel a többieket is megakadályozta a javításban, hiszen a sárga zászló miatt nem tudtak érvényes módon javítani.

Martín bukott, de ismét ő volt a leggyorsabb, Marc Márquezt eltalálta egy lerepülő alkatrész

Martín elárulta, hogy a bukás miatt nem aggódik különösebben, hiszen pilótaként az ilyesmi megesik az emberrel. Azt viszont elsőre nem tudta megmondani, hogy pontosan mi okozta a balesetet. „Az az igazság, hogy a határon voltam, és benne volt a bukás – nyilatkozta. – Megmagyarázni viszont nem tudom, mert nem tudom, mit csináltam abban a kanyarban, meg kell néznem az adatokat.”

A spanyol pilóta ezt meg is tette, és olyasmire lett figyelmes, ami némileg talán ellentmond az első mondatának, miszerint a határon motorozott. A 25 éves motoros természetesen mindent megtesz annak érdekében, hogy mindez ne ismétlődjön meg. Ezt leszámítva viszont optimistán várja a hétvége további részét, hiszen a versenytempója is biztató volt.

„Javítani akartam, mert az ember soha nem tudhatja, hogy az első tízben vagy azon kívül lesz – fogalmazott. – Itt nagyon közel vagyunk [egymáshoz]. Megnéztem az adatokat, és kicsit korábban fékeztem, így lassabban értem be [a kanyarba]. Talán egy hupli volt ott. Ezt meg kell értenem holnap a pályán, hogy ne ismétlődjön meg ugyanez. Azonban voltam nem a határon. Mindkét edzésen első voltam, és új gumikon könnyű. Délután viszont használt abroncsokon is igazán versenyképes voltam. Amikor mindenki új gumikon volt kint, akkor is az első ötben, első hatban voltam, szóval ez nagyszerű a holnapi és a vasárnapi napra nézve. Ez egy olyan pálya, ahol az első és a hátsó abroncs is nagyon elfogy. Ezt nehéz lesz megérteni vasárnapra, de mindenki számára ugyanolyan [a helyzet].”

Martín úgy véli, a sprintfutamra a közepesek lesznek az ideális versenygumik. A szombati versennyel kapcsolatban szokás szerint bizakodó lehet, ám másnap óvatosabbnak kell lennie. Főleg azok után, hogy az Ausztrál Nagydíjon elszámította magát, és a lágy gumikon egészen az ötödik helyig zuhant vissza az utolsó körben.

„Úgy érzem, inkább a sprintre állok készen, mintsem a vasárnapi napra – árulta el a bajnokság második helyezettje. – Úgy gondolom, hogy a vasárnapi egy nagyon hosszú futam lesz. Azzal az érzéssel, hogy Phillip Island nem lett meg, nem könnyű idejönni, és látni, hogy a gumik nagyon visszaesnek. Remélhetőleg jó döntést hozunk.

Bár az utóbbi két hétvégén ez a pontokban nem látszott meg, Martín kiváló formában van az elmúlt időszakban, és többször is előfordult, hogy egyértelműen a mezőny felett állt. Bár eddig Buriramban sem tudták megelőzni, mégis úgy véli, hogy itt nincs akkora fölénye, mint például múlt héten volt. „Itt kicsit kevésbé vagyok kiemelkedő, mint az előző nagydíjhétvégén” – jelentette ki.