back to top
2024. május 02. 02:20
KezdőlapMotoGPTényleg ingyen fog versenyezni Marc Márquez a Ducatinál? - itt a válasz

Tényleg ingyen fog versenyezni Marc Márquez a Ducatinál? – itt a válasz

Az év átigazolása – vagyis Marc Márquez a Repsol Hondától a Gresinihez való távozása – sok pletykát indított el a szurkolók között. Ezek közül az egyik az volt, hogy a spanyol pilóta ingyen fog versenyezni új csapatánál azután, hogy több évig övé volt a legmagasabb fizetés a MotoGP-versenyzők között. A nyolcszoros bajnok legutóbbi interjújában tisztázta a jövő évi fizetése körül keringő kérdést, és azt is elmondta, hogy mi az elsődleges célja a karrierjében.

Marc Márquez nagy áldozatot vállalt be azért, hogy jövőre újra egy versenyképes motoron – egy Ducatin – üljön. Azt már korábban is tudni lehetett, hogy az elmúlt években övé volt a legnagyobb fizetés a MotoGP-mezőnyben, és mindenki biztos lehetett abban, hogy a Repsoltól a Gresinihez történő igazolásakor ez csökkeni fog, hiszen a kis, szatellitcsapatnak nincsenek olyan anyagi lehetőségei, mint az egyik legpatinásabb, gyári háttérrel rendelkező istállónak.

Marc Márquez az élen, utána jön a meglepetés – ennyit kerestek tavaly a MotoGP versenyzői

A hatszoros MotoGP-bajnok a Thai Nagydíj helyszínén, Buriramban adott interjút a Crash.net-nek. Ekkor beszélt többek között arról, hogy mennyire érintette meg a fizetése jövő évi csökkenése, mi az elsődleges célja a karrierjében, és azt is megerősítette, hogy eddig ő kapta a legtöbb pénzt a MotoGP-pilóták közül.

„Néha az életem során [is], de a karrierem tekintetében az elsődleges célom mindig a minél jobb teljesítmény volt, nem a pénz, bár az állandóan fontos. Aki azt mondja, hogy neki nem az, az hazudik. Azonban van úgy, hogy hinned kell magadban és követned a szíved.”

„A pályafutásom során mindig az volt a prioritásom, még az az életstílusom – odahaza és itt, a pályán – is azt szolgálta, hogy a lehető legjobban teljesítsek a versenyeken. Az igaz, hogy [most] enyém a legnagyobb fizetés a MotoGP-ben, de azzal is ki vagyok békülve, amit jövőre fogok kapni.”

A nyolcszoros világbajnok lemondásának mértéke azonban nem volt egyértelmű, hiszen korábban arról is szóltak pletykák, hogy a pilóta akár fizetés nélkül is testvére csapattársa lehet. Az újságíró feltette Márqueznek a sokakat foglalkoztató kérdést: igaz, hogy jövőre ingyen fog a Gresininél versenyezni?

Mi lesz veled, Marc Márquez?

„Nem, ez nem igaz. Soha nem szoktam belemenni [a részletekbe] ezzel kapcsolatban, mint tudjátok. Senki sem tudja, hogy mekkora a fizetésem a Hondánál, de tényleg senki. Sok számot hallottam már, de nincs ember, aki a pontos összeget ismeri. Azonban én azzal is nagyon boldog leszek, amennyi jövőre lesz a fizetésem” – válaszolta a spanyol pilóta.