back to top
2024. május 13. 08:03
KezdőlapMotoGPMartín időmérőn, Bagnaia játékteremben érezte magát a hatalmas küzdelmet hozó hajrában

Martín időmérőn, Bagnaia játékteremben érezte magát a hatalmas küzdelmet hozó hajrában

Jorge Martín olyan tempót diktált a Thai Nagydíj utolsó körében, mintha időmérőn lenne. Francesco Bagnaia elégedett a második hellyel, Brad Binder pedig nem volt csalódott a büntetése miatt.

Óriási küzdelmet hozott a Thai Nagydíj a MotoGP-ben. Főleg az elején és a végén zajlottak óriási csaták a versenyzők között. Ami a hajrát illeti, Jorge Martín, Brad Binder és Francesco Bagnaia küzdött a győzelemért, néhány körtől eltekintve ebben a sorrendben. Végül aztán egy olyan eredmény alakult ki, amilyen állás tényleg csak pár pillanatig volt.

Hatalmas csata után Martín visszaverte a támadásokat, Bagnaia a futam végi drámának örülhetett

Miután sikerült visszaelőznie a dél-afrikai versenyzőt, a Pramac motorosa a támadásokat visszaverve megnyerte a futamot Binder és a címvédő előtt. Utóbbi két pilótát azonban megcserélték a rangsorolásban, miután az utolsó körben a KTM versenyzője elhagyta a pályát. Martín így 9 helyett csak 5 pontot hozott riválisán, de ez látszólag a legkevésbé sem zavarta.

„Nagyon boldog vagyok – nyilatkozta a leintés utáni interjúk során. – Csodálatos ez az érzés, mert jobb voltam náluk, és ugyanolyan eszközeim, ugyanolyan gumijaim voltak. A tempóm nem volt jobb az övéknél, az utolsó körben több mint száz százalékot bele kellett adnom, hogy az élen maradjak, hogy visszaelőzzem Bradet. Az utolsó körben úgy húztam, mintha időmérő lenne. A tempó és annak menedzselése is nagyszerű volt. Köszönöm mindenkinek, aki támogat. Tudom, hogy vannak nehéz pillanatok, de ezek erősebbé teszik az embert.”

Bagnaia tehát úgy lett második, hogy lényegében egyetlen másodpercig sem foglalta el ezt a pozíciót. Az olasz pilóta ezúttal is kikapott márkatársától, és előnye 13 pontra csökkent a tabellán. Azonban tekintve, hogy a futam elején csupán a hatodik helyen állt, a kármentés sikeresnek nevezhető, és ő is erről az oldalról közelíti meg a történteket.

„Olyan volt, mintha egy játékteremben lettem volna, hihetetlen volt – fogalmazott. – Nem volt egyszerű felzárkózni, az utolsó körben kicsit a határon voltam. A második hely pozitív a bajnokság szempontjából, figyelembe véve a hétvége [alakulását], hogy az elején hol voltam. Összességében tehát boldog vagyok, és így kell folytatnunk.”

Binder az ötödik helyről viszonylag hamar feljött a második helyre, Martínt viszont sokáig nem tudta támadni. A hajrához közeledve aztán felcsillant előtte a győzelem esélye, miután megelőzte ellenfelét, aki azonban később visszavette a vezetést. Végül, ahogyan Assenben kétszer is, ezúttal is utólagos büntetés miatt bukott pozíciót, de a mostani talán nem érintette annyira fájdalmasan, hiszen a dobogóra így is felállhatott.

„A legjobbamat nyújtottam, semmit nem hagytam benne – kezdte. – Mindent megtettem, hogy a végére annyi gumit hagyjak, amennyit csak tudok. Aztán láttam a lehetőséget. Nagyon örülök a mai teljesítményünknek, ahogyan mondtam, semmit nem hagytam benne. A csapat tökéletes munkát végzett, és biztos vagyok benne, hogy jön majd a győzelem.”