back to top
2024. május 02. 12:10
KezdőlapMotoGPÚjabb jelölt a Hondánál, egykori csapattársa érkezhet Marc Márquez helyére

Újabb jelölt a Hondánál, egykori csapattársa érkezhet Marc Márquez helyére

Alberto Puig tagadta, hogy felvette volna a kapcsolatot Fermín Aldeguerrel, aki csütörtökön még ennek az ellenkezőjét állította. A Repsol Honda csapatfőnöke egy új nevet is bedobott a kalapba.

Továbbra sem tudni, hogy ki lesz Marc Márquez utódja a gyári Hondánál. Japánok októberben jelentették be, hogy a nyolcszoros világbajnok év végén elhagyja őket, az viszont azóta sem derült ki, hogy ki érkezik a helyére. Mostanáig úgy tűnt, hogy két komoly jelölt maradt a listán Fabio Di Giannantonio és a Moto2-ben szereplő Fermín Aldeguer személyében, de a pénteki nap mindent megváltoztatott.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a 18 éves versenyző elárulta, megtörtént a kapcsolatfelvétel a Hondával, de konkrétumokról egyelőre nem tud beszámolni. A képet azonban árnyalta Alberto Puig pénteki nyilatkozata: a Repsol Honda csapatfőnöke kerek-perec kijelentette, hogy nem keresték meg a spanyol pilótát, és nem érti, honnan származik a híresztelés.

„Nem tudom, hogy honnan jött, száz százalékig téves – szögezte le a DAZN műsorában. – Tegnap beszéltem Aldeguer menedzserével, és megkérdeztem tőle, honnan ered [a pletyka], de nem tudta, mit mondjon.” Ez alapján tehát úgy tűnik, hogy valaki nem mond igazat, és erre utal Ricard Jové, a streamingszolgáltató riportere is, aki korábban az elsők között számolt be arról, hogy Aldeguer lehet a befutó a Hondánál.

„Alberto Puig határozottan tagadja, hogy bármilyen kapcsolatfelvétel történt volna Fermín Aldeguerrel, miközben mind maga a versenyző, mind a menedzsere különböző csatornákon keresztül megerősítette, hogy volt érdeklődés a Honda részéről – írta az X-en. – Hűha, nem tudom, ki hazudik, és ki nem! Őszintén meglep. Tudom, hogy mi az oka ennek a reakciónak, de nem fogom kifejteni. Nem ez az első alkalom, hogy tagadják a híreket, és valószínűleg nem is az utolsó. Mindig vannak szivárogtatások.”

Ki lesz Marc Márquez utódja a Hondánál? – megszólalt a két jelölt

Jové már ebben a bejegyzésében is arra utalt, hogy minden bizonnyal valóban történt megkeresés, és egy következő posztjában ragaszkodott is ehhez. Hangsúlyozta, hogy nem ő volt az egyetlen, aki tudott a Honda Aldeguer irányába tanúsított érdeklődéséről, és ezt továbbra sem hajlandó tagadni, kerüljön, amibe kerül.

Aldeguer ezután megerősítette, hogy a Moto2-ben marad, vagyis úgy néz ki, hogy őt ki lehet húzni a listáról. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy biztosan Di Giannantonióé lesz az ülés, ugyanis Puig újabb nevet dobott be a kalapba. A spanyol szakember elmondta, hogy ez a versenyző „valós opciót” jelent számukra a 2024-es szezont illetően.

Ez a pilóta pedig nem más, mint Pol Espargaró, aki 2021-ben és 2022-ben Márquez csapattársaként versenyzett a gyári Hondánál. A most 32 éves motoros két dobogót szerzett ebben az időszakban, de az esetek többségében szenvedett a motoron, nem véletlen, hogy előbb a tizenkettedik, majd a tizenhatodik helyen zárt az összetettben. Igaz, más lehetősége nincs arra, hogy jövőre is állandó jelleggel versenyezzen, hiszen a KTM-nél immáron csak tesztpilótai szerepkörben számítanának rá.

Ami viszont biztos, hogy a Hondának nincs túl sok ideje, ha nem akarja hátrányba hozni leendő versenyzőjét. A szezonzáró teszten ugyanis a csapatot, illetve gyártót váltó pilóták rendszerint már a következő évi motorjukon ülnek, már amennyiben megkapják erre az engedélyt az előző munkáltatójuktól. Puigék tisztában vannak vele, hogy igyekezniük kell. „A helyzet komoly, nagyon komoly – fogalmazott. – Ez egy extrém szituáció, Valenciára pedig kell egy versenyző.”