back to top
2024. május 17. 07:25
KezdőlapMotoGPBagnaia elégedett, egy ideje már nem történt vele meg az, ami Malajziában

Bagnaia elégedett, egy ideje már nem történt vele meg az, ami Malajziában

Francesco Bagnaia elégedetten zárta a Maláj Nagydíj pénteki napját, főleg a használt gumikon érezte jónak a tempóját. A gyári Ducati versenyzője azt is elmondta, hogy most semmilyen változtatást nem kért másnapra.

Francesco Bagnaia a tizenötödik helyen zárta a Maláj Nagydíj első szabadedzését. Ugyanakkor ez az eredmény nem adott okot az aggodalomra, ugyanis az olasz pilóta végig ugyanazokon a gumikon ment, vagyis nem a lehető leggyorsabb körre hajtott. Mindez egyáltalán nem jelentett meglepetést, hiszen az elmúlt időszakban rendre hasonló stratégiát követett a hétvége elején.

Kigyulladó motort és Martín elsőségét hozta a MotoGP sepangi nyitánya

Indonéziában és Ausztráliában ez megbosszulta magát, hiszen az edzésen nem jutott be a Q2-be, de ezúttal sikerült az első tízben, egészen pontosan a nyolcadik helyen végeznie. Bár ideje 423 ezreddel elmaradt bajnoki riválisáétól, Jorge Martínétól, a futamokra megfelelően fel tudott készülni, így Bagnaia elégedetten nyilatkozott.

Álex Márquez megverte Martínt a sepangi edzésen, Aleix Espargaró háromszor is bukott

„Nagyon jó volt – értékelt. – Nem volt könnyű, de az első tízben vagyunk. Ez volt ma a maximális cél. Az biztos, hogy az [utolsó] körért kár volt a sárga zászlóval, mert mindenkinek jobb lett volna, ha előrébb vagyunk. Ugyanakkor nagyon elégedett vagyok a tempóval, az érzettel a használt gumikon, ez egy igazán pozitív péntek volt.”

Az előző hétvégéken Bagnaia sokszor szenvedett a lágyabb hátsó abroncsokon, ám most ezen a téren sem volt problémája. Mindez elsősorban a versenyeket illetően ad okot a bizakodásra, az időmérőn azonban neki sem lesz könnyű dolga. Egyrészt nagyon szoros a mezőny, másrészt Martín kiváló formában van, ami az egykörös tempót illeti.

„Elégedett vagyok azzal, amit a gumikkal tapasztaltam – jelentette ki. – A lágyabb abroncsokon általában küszködöm, de most nem. Fontos lesz, hogy mindkét futamon ezt a hátsó gumit használjuk. Nagyon pozitív volt a használt hátsó gumikkal zajló munka. Holnap megpróbálok javítani a motorozásomon, de nagyon közel vagyunk. Egy ideje ez lesz az első szombat, amikor nem kérek semmilyen változtatást.”

Bagnaia jelenleg 13 ponttal vezeti az összetettet Martínnal szemben, és három-három sprint-, illetve főfutam van hátra a szezonból. Az biztos, hogy Sepangban még nem fogja bebiztosítani második királykategóriás világbajnoki címét, hiszen a számára legjobb esetben is csak 50 egységre fogja növelni előnyét a spanyol pilótával szemben.