back to top
2024. május 21. 14:16
KezdőlapMotoGPRossi és Marc Márquez is sokatmondóan reagált a Marini és a Honda...

Rossi és Marc Márquez is sokatmondóan reagált a Marini és a Honda házasságáról szóló pletykára

Valentino Rossi egy közösségi médiás képpel, míg Marc Márquez szavakkal sugallta egyértelműen, hogy Luca Marini valóban a Hondához tart. A 26 éves versenyző ellenben nem fogalmazott egyértelműen.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, megbízható sajtóértesülések szerint Luca Marini közel áll ahhoz, hogy megállapodjon a Hondával, és ő legyen Marc Márquez utódja a gyári istállónál. Erről az az újságíró írt, aki anno elsőként számolt be Marc Márquez és a Ducati házasságáról, de nem ez az egyetlen sokatmondó megnyilvánulás az üggyel kapcsolatban.

Újra borul minden: mégis Marini lehet a befutó a Hondánál, melynek főnöke mindenkit megvezetett

Az egyszeres MotoGP-dobogós azok után került képbe, hogy jó néhány másik név is felmerült. Az Aprilia versenyzőit a jelek szerint nem tudták kivásárolni a szerződésükből, Fabio Di Giannantoniónak állítólag a személyiségével nem voltak elégedettek, Pol Espargaróval ugyan tárgyaltak, de marad a KTM kötelékében, míg Fermín Aldeguerrel kapcsolatban ellentmondásos információk kerültek napvilágra, de az biztosnak tűnik, hogy nem ő lesz a befutó. Maradt tehát Marini, aki igyekezett ködösíteni.

„Ugyanaz a helyzet, mint pénteken és szombaton – nyilatkozta vasárnap a MotoGP hivatalos honlapjának. – Sok mindenről beszélnek, de momentán semmi nem változik. Nem tudom. Egyszerűen örülök, hogy ebben a helyzetben lehetek., és szeretném, ha a legjobb lehetőséget kapnám meg a pályafutásom, valamint az életem szempontjából, és megpróbálhatnék küzdeni azért, hogy a lehető legjobb eredményeket érjem el a következő évben, illetve években. Szóval majd meglátjuk.”

Mások azonban ennél jóval sokatmondóbb megnyilvánulást tettek. Többek között Valentino Rossi, a Marini féltestvére és egyben csapatának, a VR46-nak a tulajdonosa. A kilencszeres világbajnok Instagram-történet formájában megosztott egy képet, amelyen ő még a Honda pilótájaként látható, ami meglehetősen egyértelmű jelzésnek tűnik. Már ebből is látszik, hogy nem úgy kezeli a helyzetet, mint aki elveszíti az egyik pilótáját, és ezt jó barátja is megerősítette.

„Nem, Valentino nagyon boldog, mert a HRC a világ egyik legjobb cége – válaszolta Alessio „Uccio” Salucci, a VR46 csapatigazgatója a SPEEDWEEK.com erre vonatkozó kérdésére. – A Honda az első helyen van a motorok tekintetében. Valentino már [annak] tízéves korától kezdve támogatta Luca Marinit. Attól a naptól kezdve létezett az álom, hogy Luca Marini bekerüljön a Ducati egyik gyári csapatába. Tizenöt éve ez a célunk.”

Márquez szintén reagált a pletykákra, és ezúttal nem próbált ködösíteni, ahogyan korábban saját jövőjével kapcsolatban tette. A 30 éves pilóta lényegében elismerte, hogy valóban Marini érkezik a helyére. Mindez abból a szempontból is kicsit pikáns, hogy a két sokszoros világbajnok közismerten nem ápol jó viszonyt, de a spanyol versenyző szerint ez nem lehet szempont, amikor egykori riválisának féltestvére kerül szóba.

Szét kell választani a dolgokat – jelentette ki az AS-nak. – Luca Marinivel végső soron mindig is tiszteletteljes, nagyon szívélyes kapcsolatom volt. Jól kijövünk egymással és beszélgetünk. A múltbeli rivalizálásom Valentinóval nem titok, de arra a kérdésre, hogy meglepett-e, hogy Marini vette át a helyemet… ha egy versenyző gyors, és megérdemli… Az öcsém Moto2-es világbajnok volt, és megérdemelte, hogy felkerüljön a MotoGP-be. Nem számít, hogy az embernek mi a neve vagy a családneve. Mindenkinek megvan a maga stílusa, karaktere, a vezetési stílusa a pályán, és ezt teljesen szét kell tudni választani.”

Márquez pont a testvére, Álex csapattársa lesz jövőre, és Di Giannantonio helyét veszi át a Gresininél. Jó idei úgy tűnt, hogy az olasz motoros lesz a befutó, a Thai Nagydíj után még ő is úgy fogalmazott, hogy idővel talán jó hírekkel szolgálhat, de mostanra úgy tűnik, hogy a japánok a honfitársát választják. A jelek szerint ezen az 59-szeres MotoGP-futamgyőztes is meglepődött.

„Úgy gondolom, hogy végső soron ő egy fiatal versenyző – utalt Marinire. – Ő egy olyan pilóta, akinek van tapasztalata a Ducatival, amely jelenleg a legjobb motornak tűnik az eredmények szempontjából. Meglátjuk, mert Fabio Di Giannantonio nyilvánvalóan valószínűbbnek hangzott, de a Honda tudja, milyen stratégiával rendelkezik.”