back to top
2024. május 05. 06:11
KezdőlapMotoGPTovábbra is békés a rivalizálás: így tárgyalta ki a sepangi futamot Bagnaia...

Továbbra is békés a rivalizálás: így tárgyalta ki a sepangi futamot Bagnaia és Martín (videó)

Francesco Bagnaia és Jorge Martín megbeszélték egymással a Maláj Nagydíjon történteket. A rövid diskurzusból kiderül, hogy a spanyol versenyző látta, hogy a címvédő valamelyest szenved a motorral, de ő is küszködött a gumik miatt.

Csupán két forduló van hátra a MotoGP idei szezonjából, de még semmi nem dőlt el, már ami az egyéni világbajnoki címet illeti. Francesco Bagnaia 14 ponttal vezet Jorge Martín előtt, ami azt jelenti, hogy még utóbbinak is a saját kezében van a sorsa. Amennyiben mind a négy futamot megnyeri, nem kell számolgatnia, hogy riválisa hol végez, mindenképpen ő a végső győztes.

Az elmúlt évtizedekben jó néhányszor láthattuk, hogy hasonló helyzetben a rivalizálás már ellenségeskedéssé válik az idénynek ezen a pontján. A közelmúltban azonban nincsenek ilyen jellegű ellentétek, és hiába szoros a küzdelem adott esetben, alapvetően a béke jellemzi a légkört. Ez történt tavaly, és egyelőre ez a helyzet idén is.

Mindezt bizonyítja egy rövid videó, amely vasárnap felkerült a MotoGP közösségi oldalára. A jelekből ítélve Martín éppen interjút adott, esetleg éppen végzett azzal, amikor Bagnaia odalépett hozzá, és kedélyesen megbeszélték, hogy kinek mi volt a tapasztalata a Maláj Nagydíjon. A diskurzus elején még nem forgott a kamera, a Pramac pilótája minden bizonnyal arra reflektált, hogy a futam elején nem sikerült megelőznie ellenfelét.

A feltámadó Bastianini nyerte a sepangi futamot, Bagnaia visszavágott Martínnak

Martín: Onnantól kezdve vége volt, onnantól kezdve elhúztál.
Bagnaia: Nagyon furcsának éreztem az elejét.
Martín: Néha kicsit szélesre mentél. A négyesben inkább a jobb oldalon [voltál].
Bagnaia: Az eleje sokat mozgott, az ötösben is.
Martín: A [gumik] nyomása ugyanakkor nem nőtt meg nálam, a hőmérséklet sokkal inkább.
Bagnaia: Nekem is ugyanez volt problémám.
Martín: Neked több helyed volt [magad előtt]. Nekem nem volt úgy, hogy ott voltál előttem. Az elején tényleg megpróbáltam, a francba.
Bagnaia: Láttam.

Bár a rajtnál is egymás mellől indultak, Bagnaiának az elindulás, Martínnak pedig az 1-es kanyar nem sikerült jól, így az 1. kör végére már a harmadik, illetve negyedik helyen találták magukat. A spanyol motoros a következő percekben ádázul támadta vetélytársát, és bár kétszer is megelőzte, mindkét alkalommal csupán néhány pillanatig volt előrébb, mert a gyári Ducati pilótája azonnal visszatámadott.

A csata azonban nem tarthatott sokáig, ugyanis mindketten jelentősen lemaradtak az előttük lévőtől. Különösen Martín tempója esett vissza látványosan, miután elmondása szerint úgy érezte, hogy közel van a bukáshoz, és inkább nem kockáztatott. Szerencséjére csak 3 pontot bukott Bagnaiával szemben, mert Enea Bastianini és Álex Márquez ellen neki sem volt sansza.