back to top
2024. május 02. 04:54
KezdőlapMotoGPBosszú a pályán, a dühös Bezzecchi hatszor is nekiment ellenfele motorjának (videó)

Bosszú a pályán, a dühös Bezzecchi hatszor is nekiment ellenfele motorjának (videó)

Érdekes jelenetek játszódtak le a Katari Nagydíj első szabadedzésének végén a MotoGP-ben. Pol Espargaró manővere annyira felhúzta Marco Bezzecchit, hogy a VR46 pilótája többször is nekitolta motorját az ellenfeléének.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Jorge Martín elsőségével ért véget a Katari Nagydíj első szabadedzése a MotoGP-ben, igaz, a körülményeket figyelembe véve Francesco Bagnaia lehet elégedettebb. A gyakorlás legvége azonban nem róluk, hanem Pol Espargaróról és Marco Bezzecchiről szólt, akik meglehetősen érdekes jeleneteket szolgáltattak.

Martín kezdett az élen Katarban, de Bagnaia lehet elégedettebb a bajnoki riválisok közül

Az egész onnan indult, hogy a GasGas versenyzője a hajrában megelőzte az olasz pilótát, tönkretéve ezzel a gyorskörét. A VR46 motorosa ennek következtében csupán a tizennyolcadik helyen fejezte be a tréninget, és bár ennek semmilyen közvetlen jelentősége nincs a továbbiakra nézve, az utána történtek alapján nagyon megorrolt ellenfelére.

A levezető kör során bement Espargaró mellé, és arrébb tessékelte őt a kanyarban, majd aztán hagyta, hogy az egyenesben a spanyol pilóta visszajöjjön elé, hogy utána ismét bemenjen mellé. Ezután a 32 éves motoros került belülre, és minimális mértékben ismét összeértek. Ezzel azonban még nem volt vége Bezzecchi bosszúhadjáratának.

A leintés után szokás szerint rajtpróbálat végeztek a mezőny tagjai, ahova annak rendje és módja szerint mindketten megérkeztek. A háromszoros MotoGP-futamgyőztes közvetlenül vetélytársa mögé állt fel a rajtrácsra, majd utána hat alkalommal is nekitolta az első kerekét az előtte lévő motor hátsó gumijának.

Espargaró semmilyen módon nem reagált Bezzecchi megmozdulására, aki aztán ott is hagyta őt. A nyolcszoros MotoGP-dobogós később egyszerűen mosolygott, amikor a garázsban már nem volt rajta a sisak. A jelek szerint nem nagyon vette fel a VR46 pilótájának manőverét, amely kétségtelenül nem volt veszélyes, ezzel együtt sem feltétlenül helyes magatartás. A sportfelügyelők ugyanakkor egyelőre nem vizsgálják az esetet.

Nem ez volt az egyetlen érdekes jelenet a rajtgyakorlatok során, ugyanis Enea Bastianini először nem tudta elhagyni a rajtrácsot. Később aztán megoldódott a probléma, és tudott készülni a futamok első pillanataira, ami Jorge Martínnak kifejezetten rosszul ment. A bajnokság második helyezettje ugyanis két rossz rajtot produkált, a második után meglehetősen dühösnek tűnt.