back to top
2024. május 04. 01:17
KezdőlapMotoGPKiderült, hogy Aldeguer mellett ki pótolhatja még a minden bizonnyal távozó Marinit...

Kiderült, hogy Aldeguer mellett ki pótolhatja még a minden bizonnyal távozó Marinit a VR46-nál

Alessio „Uccio” Salucci elárulta, több opció is van a minden bizonnyal távozó Luca Marini pótlására. A VR46 csapatigazgatója Fermín Aldegueré mellett egy másik nevet is megemlített.

Nagyon úgy tűnik, hogy Luca Marini az idény végén elhagyja a Hondát. Múlt héten még csak pletykálták, hogy a 26 éves versenyző a Hondához igazol, ám sokatmondó volt, hogy megbízható újságíró hozta le elsőként ezt a hírt. Az olasz versenyző féltestvére, egyben a VR46 csapattulajdonosa, Valentino Rossi aztán egy sokat sejtető képet osztott meg a közösségi médiában, míg a Hondától eligazoló Marc Márquez tényszerűen beszélt arról, hogy ki lesz az utódja.

Marc Márquez újabb információról számolt be utódlásáról, meglepte a Honda döntése

Hivatalos bejelentés továbbra sincs, de az átigazolás igencsak valószínű, hiszen Alessio „Uccio” Salucci is nyíltan beszélt erről a forgatókönyvről. Persze felmerül a logikus kérdés, hogy ki lesz Marini utódja, amire a VR46 csapatigazgatója elmondta, nem a MotoGP-ből fognak válogatni, hanem a Moto2-ben nézelődnek.

Luca talán nem velünk lesz jövőre – nyilatkozta a MotoGP hivatalos honlapjának. – A Hondával kell beszélni, hogy kiderüljenek a szerződés részletei, mert nem tudjuk, milyen szinten áll a kontraktus. Ami az én csapatomat illeti, biztosan nem [Fabio] Di Giannantonio az első számú opció. Egy fiatal versenyzőt szeretnénk a Moto2-ből, de most két-három jelöltünk van, és a következő napokban fogunk dönteni.”

Azt már egy ideje lehet sejteni, hogy az egyik opció Fermín Aldeguer, akit korábban a Hondával is szóba hoztak, de mint kiderült, a japánok királykategóriás tapasztalattal rendelkező versenyzőt akarnak. A VR46 viszont épp ellenkezőleg, de Salucci tisztában van vele, hogy a zsebükbe kell nyúlniuk, ha valakit ki akarnak vásárolni a szerződéséből.

Amikor az ember novemberben veszít el egy olyan pilótát, mint Marini, akkor a Moto2 felé kell fordulnia, és biztosan kompenzációt kell fizetnie [az utód elengedéséért] – fogalmazott. – Meglátjuk, mi lesz. Nemcsak Aldeguerről, hanem más csapatokkal is tárgyaltunk, és biztosan kell majd fizetnünk valamit. Ugyanakkor erről szól a munkánk, a sportágunk.”

Ha más jelöltek is vannak, akkor a Moto2-es világbajnokság második helyén végző Tony Arbolino adja magát, és Salucci el is ismerte, hogy a 23 éves motoros benne van a kalapban. Kedvelem Tony Arbolinót – jelentette ki. – Nagyon jó, nagyon fiatal és olasz. Az övé is a nevek között van. Azonban nem csak Tony és nem csak Fermín [van a jelöltek között]. Van még néhány gyors [versenyző], akiket kedvelek. A következő napokban meglátjuk.”

Kinek lesz az jó, ha Luca Marini a gyári Hondához igazol?

Amennyiben Marini valóban távozik, a VR46-nak gyorsan kell találnia valakit a helyére, hiszen tíz nap múlva jön a valenciai teszt. Salucci ugyanakkor magabiztos ezzel kapcsolatban, és leszögezte, Marco Bezzecchi csak „extrém esetben” lesz egyedül. Hogy ki lehet a befutó, azt egyelőre nem tudni, Pablo Nieto csapatmenedzser mindenesetre elmondta, hogy leginkább Aldeguert szeretnék. A 18 éves pilóta jelenlegi főnöke viszont nem tanácsolná neki, hogy már jövőre a királykategóriában versenyezzen.

Van egy szabad Ducati, így egyértelmű, hogy a versenyző oda akar menni – jelentette ki Luca Boscoscuro, a Speed Up Racing tulajdonosa az olasz Sky-nak. – Szerintem azonban hiba lenne most a MotoGP-be mennie. Fabio Quartararo remekül teljesített első MotoGP-s évében, de nem szeretném, ha Aldeguer is úgy járna, mint Raúl Fernández vagy mások, akik úgy léptek feljebb, hogy bennük volt a potenciál, hogy több világbajnokságot nyerjenek, de egyet sem nyertek.”