back to top
2024. május 05. 21:49
KezdőlapMotoGPAcosta leválthatja Millert a gyári KTM-nél? – reagált az egyik érintett

Acosta leválthatja Millert a gyári KTM-nél? – reagált az egyik érintett

Pedro Acosta a következő szezonban a GasGas pilótája lesz a MotoGP-ben. Ez az alakulat a KTM csoporthoz tartozik, és ezért felmerült, hogy a spanyol Jack Millert kiszorítva valójában a gyári istállónál köthet ki. Erre a pletykára reagált nemrég maga Miller és a KTM részéről Pit Beirer, aki elmondta, hogy terveik szerint Acosta jövőre még nem kerül fel a nagycsapathoz.

Az idei Moto2-bajnok Pedro Acosta jövőre a MotoGP-ben fog versenyezni a GasGas színeiben. Ez az istálló a KTM csoport része, amelyen belül a pilóták könnyedén ugrálhatnak az egyes alakulatok között. Ennek következtében már több hete felröppent az a pletyka, amely szerint akár már a következő szezonban a gyári csapat motorjára ültethetik fel Acostát, Jack Miller helyére. A katari versenyhétvégén mind Miller, mind a csapat egyik vezetője reagált a 19 éves tehetség szintlépést övező híresztelésekre.

Bagnaiának meccslabdája van, de aligha lesz „idényzáró” az idénynyitóból – hétvégi menetrend

„Természetesen most ez a legforróbb téma. Ez már csak így megy, és ennek meg is van az oka. Nagyszerű éve volt [Acostának]. Lenyűgöző volt, ahogy az előző pár nagydíjon megoldotta, hogy övé legyen a bajnoki cím. Nagyon éretten motorozott, azt tette, amit tennie kellett. Mindegyik gyors újonc, aki megérkezik ide [a MotoGP-be], célba vesz minket, akik már régóta itt vagyunk. Ez nekünk is jó, hiszen azzal, hogy jönnek ezek a fiatal srácok, és a sarkunkban lesznek, minket is motiválnak” – mondta a 28 éves versenyző MotoGP.com-nak.

Az ausztrál pilótának nincs kiemelkedő szezonja, csak a 10. helyet (a 9. Fabio Quartararóval azonos pontszámmal rendelkeznek) foglalja el a tabellán, miközben csapattársa, Brad Binder a 4.-et. A főfutamokon egy (Jerezben), a sprinteken pedig kettő darab (Jerezben és a Sachsenringen) harmadik helyet szerzett. Pit Beirer, a KTM motorsport-igazgatója ennek ellenére most azzal számol, hogy a négy MotoGP-futamgyőzelemmel rendelkező versenyző jövőre a gyári istállónál folytatja a pályafutását.

„A jelenlegi terv szerint Pedro és Augusto [Fernández] a GasGasnál, Jack és Brad pedig a KTM-nél megy majd. Utóbbi párossal két igazán tapasztalt pilótánk van a gyári istállónál. Ők lesznek az elsők, akik megkapják a legújabb fejlesztéseket és megoldásokat. Augusto most kezdi majd a második szezonját a GasGasnál, és Pedro pedig úgy érkezhet majd meg az első MotoGP-idényére, hogy újoncként nyomás nélkül versenyezhet, és nyugodtan dolgozhat.”

Mégis gyári csapatnál debütálhat Acosta a MotoGP-ben?

„Ha narancsszínbe öltözve, vagyis mint a Red Bull KTM pilótája állsz fel a rajtrácsra, akkor az valószínűleg egy bizonyos fajta nyomást mindenképpen helyez rád. Mi úgy gondoljuk, hogy a Pedro számára a legjobb, ha Hervé Poncharalnál [a GASGAS csapatfőnöke – a szerk.] kezdi el az első évét, ahol nagy tapasztalat, és egy nagyon nyugodt csapat várja. Azután majd valamikor egy korai szakaszban meghatározzunk, hogy merre induljunk el a jövőben” – tette hozzá a német szakember a SPEEDWEEK.com-nak.