back to top
2024. május 19. 01:33
KezdőlapMotoGPQuartararo: Gyorsabb voltam Bagnaiánál, szinte számítottam az esésre

Quartararo: Gyorsabb voltam Bagnaiánál, szinte számítottam az esésre

Fabio Quartararo annak ellenére is elégedetten nyilatkozott, hogy bukott a Valenciai Nagydíj sprintfutamán. A francia versenyző úgy érezte, gyorsabb az előtte motorozó Francesco Bagnaiánál.

Fabio Quartararo kifejezetten biztatóan kezdte a Valenciai Nagydíj sprintfutamát. A Yamaha pilótájának az időmérő nem sikerült jól, és csak a tizenötödik helyet szerezte meg, viszont a verseny eleje álomszerűen alakult számára. A kiváló rajtjának köszönhetően nagyon hamar a hatodik helyen találta magát, a világbajnoki címért küzdő Francesco Bagnaia mögött.

Martín megnyerte a sprintet, életben tartotta bajnoki reményeit a nem kockáztató Bagnaia ellen

A francia motorost aztán Marco Bezzecchi maga mögé utasította, de hamar visszavette a pozícióját, és ismét megközelítette a címvédőt. Azonban támadásra nem került sor, ugyanis az 5. körben elesett a 6-os kanyarban, és a motorja meglehetősen közel csúszott el a Ducatihoz. Quartararo ennek ellenére elégedetten értékelte a történteket.

Minden rendben van – utalt az egészségi állapotára. – Jobban élveztem ezt a négy kört, mint bármelyik másik sprintfutamot ebben a szezonban. Jól rajtoltam, jól éreztem magam. Remélem, vasárnap is ilyen érzetre tudok építeni. Talán bejutunk az első ötbe, vagy még jobbak leszünk. Láthatják, hogy megvan a tempónk. A gond az időmérővel és a kigyorsítással van. Sajnos nem mindig tudunk úgy rajtolni, mint ma, és ezen rendre pozíciók múlnak. Ezzel együtt pozitív volt a mai nap. Bezzecchi megelőzött engem, én pedig vissza tudtam előzni. Remekül éreztem magam, és remélem, holnap is így lesz.”

Természetesen utólag nem lehet megmondani, hogy Quartararo meg tudta volna-e előzni Bagnaiát, mindenesetre alighanem lett volna rá esélye. Ez pedig akár kulcsfontosságú is lehetett volna, hiszen az olasz pilótának így vasárnap is elég lesz az ötödik hely, függetlenül Jorge Martín eredményétől, ha viszont a 26 éves versenyző hatodik lett volna, akkor csak a negyedik pozícióval mehetne biztosra. 2021 MotoGP-világbajnoka szerint gyorsabb volt ellenfelénél, de nem érte váratlanul a bukás.

Szinte már számítottam a balesetre – jelentette ki. – Már az első kanyarban túlvezettem a motort, az egyes kanyartól kezdve a határon voltam. Még soha nem jöttem fel a tizenötödikről a hatodik helyre egy kör alatt. Haza akartam hozni, de úgy éreztem, sokkal gyorsabb vagyok Peccónál. Azonban nagyon nehéz volt tisztán előzni. Most vasárnap már nincs vesztenivalóm. Sok múlik a rajton, és bízom benne, hogy jó eredményt tudok elérni. Ma nagyszerűen motoroztam. Még ha a győzelemért nem is harcolok, senki nem mondhatja, hogy nem küzdök. Pecco előttem, Bezzecchi a hátsó kerekemen volt.”

Amennyiben Quartararónak vasárnap is összejön egy jó rajt, ismét feljöhet közvetlenül az élmezőny mögé. Ebben az esetben pedig akár az is elképzelhető, hogy valamelyik bajnokaspiránssal kell összecsapnia, de ő ezzel nem foglalkozik. A világbajnoki címért folyó küzdelem miatt nem aggódom – fogalmazott. – Az a fontos, hogy magunkra koncentráljunk. Nem érdekel, hogy Pecco vagy Jorge nyer.”