back to top
2024. május 03. 20:58
KezdőlapMotoGPZseniális: „becsomagolták”, majd új csapatához cipelték az átigazoló szakembert (videó)

Zseniális: „becsomagolták”, majd új csapatához cipelték az átigazoló szakembert (videó)

Rendkívül szórakoztató videót tett közzé a Tech3 GasGas istállója a közösségi médiában. Néhány csapattag ragasztószalaggal „becsomagolta” az egyik távozó mérnököt, és egyikük átcipelte új állomásához, a Yamahához, hogy ott átadja a japán alakulatnak.

Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, a szezon vége nem csupán a világbajnoki címek kiosztásáról és az adott év lezárásáról, hanem a búcsúról is szól a MotoGP-ben. Így történt ez a hét versenyző esetében is, akik közül hatan csapatot váltottak, Pol Espargaró pedig befejezte pályafutását állandó versenyzőként. Többek között ő, valamint Marc Márquez is könnyek között köszönt el.

Azonban természetesen nem csupán a pilóták esetében van mozgás, így van ez az egyéb csapattagok esetében is. Közülük a vezető beosztású szakemberek kapnak némi publicitást, de az alattuk dolgozók kevésbé. A Tech3 GasGas csapata viszont tett róla, hogy az egyik eligazoló mérnökük esetében más legyen a helyzet.

A franca istállónál ugyanis közzétettek egy videót, amelyben meglehetősen formabontó módon búcsúztak el az egyik kollégától. A többiek ugyanis ragasztószalaggal bekötözték a kezeit és a lábait, mondván, becsomagolják a japán szakembert. Utána pedig az egyikük felkapta, és nemes egyszerűséggel átvitte a Yamaha tőlük meglehetősen messze található motorhome-jához.

Szerencsére nem volt teljesen egyedül, különben a szakember, akinek a felsőteste fejjel lefelé volt, valószínűleg beverte volna a fejét útközben. Végül aztán problémamentesen odaértek a célponthoz, és rituálisan átadták a Yamahának kollégájukat. A művelet természetesen hatalmas nevetések közepette zajlott le.

Mindeközben Álex Rins is megjelent a színen, még az LCR Honda ruházatában. A szóban forgó mérnök ugyanis Simabukuró Juta, akivel már dolgozott együtt a Suzukinál, és aki a lenti bejegyzésben a jobb alsó képen látható. A GasGas üzent is a spanyol versenyzőnek a videóhoz mellékelt szövegben. A szezon vége azt is jelenti, hogy el kell búcsúznunk a stábunk [egy részétől], amelynek az egyik tagja Juta – olvasható a Facebookon és az Instagramon. – Különleges csomag Álex Rinsnek a Yamahánál, kérjük, vigyázz rá!”

Rins mindössze egy év után hagyta ott az LCR Hondát a Yamaha kedvéért, miután a csodaszámba menő austini futamgyőzelmet követően nézeteltérések és egy súlyos sérülés hátráltatta őt. A GasGasnál szintén változik a pilótafelállás, hiszen a már említett Espargaró helyére az idei Moto2-es világbajnokságot nagy fölénnyel megnyerő Pedro Acosta érkezik.