back to top
2024. május 04. 02:12
KezdőlapMotoGPAcosta elhagyja a márkát, amely „megmentette a pályafutását”

Acosta elhagyja a márkát, amely „megmentette a pályafutását”

Pedro Acosta bejelentette, hogy eddigi világbajnoki karrierjével ellentétben jövőre már nem az MT Helmets sisakjait használja. A MotoGP 2024-es újonca állítólag az Alpinestars-zal kötött szerződést.

Pedro Acosta saját közösségi oldalain jelentette be, hogy jövőre már nem az MT Helmets sisakját fogja viselni. A spanyol versenyző már akkor a Murciában található cartagenai székhelyű vállalattal állt szerződésben, amikor 2021-ben bemutatkozott a gyorsaságimotoros-világbajnokság mezőnyében, vagyis a spanyol vállalat mindkét vb-címének részese volt.

Az MT Helmets időközben ráadásul még inkább jelent lett a két kisebb kategóriában. Idén a Moto3-ban MT Helmets – MSi néven indult egy csapat, amely az istállók között a kilencedik helyen végzett, és az Indonéz Nagydíjon Diogo Moreira révén futamgyőzelmet szerzett. A spanyol alakulat jövőre a Moto2-ben is részt vesz Sergio Garcíával és Ogura Ajjal, a Boscoscuro motorjait használva, de a MotoGP gazdaságilag nem finanszírozható, így Acostának segítettek kinyitni a királykategória ajtaját, de oda már nem lépnek be vele együtt.

„Ma elbúcsúzom a márkától, amely megmentette a sportolói pályafutásomat – írta ki szombaton a kétszeres világbajnok a közösségi oldalaira. – Fáj, hogy pont akkor távozom, amikor felkerültem a MotoGP-be, de tényleg hiszem, hogy ez a két út újra össze fog érni, és egy napon hazatérek. Ez csak idő kérdése. Amikor a FIM CEV-ben versenyeztem, ők hittek bennem, és bármiféle probléma nélkül gondoskodtak mindenről, amire szükségem volt. Az igazság az, hogy mindent megtettek értem, hogy eljussak a világbajnokságra, és ma egy olyan sisakkal távozunk, amely két világbajnoki címet és sok győzelmet szerzett. Nagyon megnyugtató most látni ezt a fejlődési ívet, amelyet együtt jártunk be.”

Acosta pár órával azután fogalmazta meg ezt az üzenetet az X-en és az Instagramon, hogy Cartagenában, a sisakgyártó központjában járt, hogy elbúcsúzzon a cég munkatársaitól, és megköszönje neki, amit érte tettek. A 19 éves motoros érezhetően nagyon hálás a murciai vállalatnak azért, ahova eljutott.

„Nagyon különleges volt a búcsúbuli – folytatta. – Mindig is nagyon érzelmes volt eljönni az MT központjába, de ezúttal még inkább az volt. Nagyon sokan vannak itt, és a legtöbben tizenöt éves korom óta ismernek. Így vagy úgy, de mindannyian kivették a részüket abból, hogy ez a sisak a világbajnokságon legyen, és hogy elérjük azokat a sikereket, amelyeket együtt elértünk. Igazi büszkeség számomra, hogy ezt az öt évet az MT Helmetsnél töltöttem, és nagyon jó volt így elbúcsúzni mindenkitől Cartagenában. Köszönöm mindenkinek!”

Hogy Acosta hova „igazol”, azt egyelőre nem jelentette be, de a Motorsport.com spanyol kiadása úgy tudja, hogy az Alpinestars-zal kötött szerződést novemberben, miután jó néhány másik márka is megkörnyékezte. Az olasz vállalat kifejezetten népszerű a spanyol motorosok körében, de elsősorban a ruhák és más egyéb felszerelések tekintetében. Az idei évig ugyanis nem gyártottak olyan fejvédőt, amelyet a FIM elfogadott, de ez 2023-ra megváltozott, és azóta Jorge Martín, valamint Jack Miller is az ő sisakjukat használja.