back to top
2024. május 03. 13:38
KezdőlapMotoGPNem Marc Márquez, hanem Bagnaia és Martín a mérce a Ducatinál Bezzecchi...

Nem Marc Márquez, hanem Bagnaia és Martín a mérce a Ducatinál Bezzecchi szerint

Marco Bezzecchi kijelentette, összességében elégedett a szezonjával, a futamgyőzelem pedig megváltoztatta a szemléletét. a VR46 versenyzője arról is beszélt, miért maradt jelenlegi csapatánál, illetve úgy véli, Francesco Bagnaia és Jorge Martín jelentik a referenciát a Ducatinál.

Marco Bezzecchi a második szezonját teljesítette idén a MotoGP-ben. Az olasz pilótának egyértelműen sikerült előrelépnie a debütáló idényéhez képest, hiszen többek között három vasárnapi futamgyőzelmének köszönhetően a tabella harmadik helyén zárt. Ezzel ő lett a legjobb motoros, aki nem gyári gépen versenyzett, hiszen a második Jorge Martín szintén idei Ducatit hajtott.

Ha egyetlen negatívumot kell kiemelni a 25 éves versenyző idényével kapcsolatban, akkor az mindenképpen az lenne, hogy indiai győzelme után meglehetősen beleszürkült a mezőnybe. Mentségére szóljon, hogy időközben eltörte a kulcscsontját, és az is csodaszámba ment, hogy Indonéziában el tudott indulni. „Egyértelműen többet értem el, mint amire számítottam – értékelte szezonját a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában. – Nem tudok nem elégedett lenni. Őszintén szólva a végén szerettem volna jobban teljesíteni. A vállam nem segített, de büszke vagyok arra, amit elértem.”

A bajnoki címet izgalmas csatában behúzó Francesco Bagnaián kívül Bezzecchi volt az egyetlen, aki két hétvége között vezetni tudta az összetettet. Ez nagyban volt köszönhető az idény második főversenyén, az Argentin Nagydíjon aratott győzelmének, amely az olasz pilóta első diadala volt a királykategóriában, így mindenképpen különleges helye van az emlékei között.

„A győzelem megváltoztatja az ember szemléletét – fogalmazott, majd kifejtette, mire gondol. – Más lelkiállapotot, nyugalmat ad neki. Ekkor ugyanis rájön, hogy sikerülhet. Ugyanakkor az első győzelem csak egyszer születik meg, onnantól kezdve meg kell próbálni mindig olyan erősnek lenni, mint azon a napon.”

Rendezte nézeteltérését Marc Márquez és Bezzecchi? – a két fél másképp gondolja

Bezzecchinek az első félszezonban nyújtott teljesítményét látva komolyan felmerült, hogy gyári motort kap. A gyári istálló lehetősége nem volt reális, ahogyan az sem, hogy a Ducati a VR46-nak 2024-ben legalább egy jövő évi Desmosedicit biztosít. Az egyetlen esély tehát az lett volna, ha a Pramachoz igazol, de végül úgy döntött, marad Valentino Rossi alakulatánál.

„Ahogyan mindig is mondtam, sokat gondolkodtam, morfondíroztam ezen – jelentette ki. – A döntésem részben szívből, részben az eszemből jött. Jól érzem magam ott, ahol vagyok, de a választás nyilvánvalóan az eredményeimhez kötődik. Pályafutásom során mindig jobb eredményeket értem el, ha elégedett voltam a csapattal.”

Bezzecchi hozzátette, bízik benne, hogy a jövőben lesz helye a gyári csapatnál. Jelenleg viszont meg kell elégednie a 2023-as motorral, ahogyan Marc Márqueznek is, aki tizenegy év után elhagyja a Hondát, és a Ducati egy másik szatellitcsapatához, a Gresinihez igazol. Leendő márkatársa szerint azonban ez nem sok mindenen változtat házon belül.

„A valóság az, hogy továbbra is nyolcan vagyunk – reagált arra a felvetésre, hogy így több igazán versenyképes motoros lesz a gyártónál. – A Ducatinál már van világbajnok és második helyezett. Bagnaia és Martín a vitathatatlan referencia. Mindenesetre nem lesz könnyű. Persze Márquez nagyon erős.”