back to top
2024. május 12. 02:18
KezdőlapMotoGPRendezte nézeteltérését Marc Márquez és Bezzecchi? – a két fél másképp gondolja

Rendezte nézeteltérését Marc Márquez és Bezzecchi? – a két fél másképp gondolja

Marco Bezzecchi azt állította, hogy tisztázta a konfliktust Marc Márquezzel, ám a spanyol versenyző sajtóosztálya ezt tagadta. A VR46 pilótája arról is beszélt, hogy kapott egy ajándékmotort a Ducatitól.

Komoly feszültség alakult ki Marc Márquez és Marco Bezzecchi között a szezonzáró Valenciai Nagydíj után. Mint ismert, a főfutam 1. körének 4-es kanyarjában a két pilóta motorja összeért, és az olasz versenyző húzta a rövidebbet, aki a kavicságyban kötött ki. Riválisa ellenben tovább tudott menni, igaz, neki sem tartott sokáig az utolsó versenye a Hondával, hiszen Jorge Martín kiütötte őt.

A leintés után Bezzecchi Márquezre és a sportfelügyelőkre is dühös volt. A VR46 motorosa nehezményezte, hogy ellenfelét nem büntették meg, aminek szerinte csupán a neve az oka, pedig „ő a legpiszkosabb versenyző”. A nyolcszoros világbajnok annyit mondott, hogy nem kívánja erre pazarolni az energiáját, és hozzátette, szerinte Bezzecchi meg fogja bánni a szavait, amikor érettebb lesz.

Bezzecchi kifakadt, szerinte Marc Márquez a legpiszkosabb versenyző, és ezt hagyják neki

A két pilóta viszonyának alakulása azért is kifejezetten érdekes, mert jövőre márkatársak lesznek, hiszen Márquez a Gresinihez igazol, vagyis mindketten egy idei Ducatit fognak vezetni. A Ducati év végi ünnepségén Gigi Dall’Igna, a bolognai gyártó versenyrészlegének vezérigazgatója leszögezte, minden versenyzőjétől sportszerűséget vár el. Bezzecchit pedig megkérdezték, hogy rendezte-e a nézeteltérését a spanyol pilótával.

Marc nagyon erős versenyző, kétségtelenül hasznos lesz látni az adatait – reagált az érkezésének tényére. – A megbeszélés? Már tisztáztuk.” A Motorsport.com spanyol kiadása azonban megkereste Márquez sajtóosztályát, ahonnan egészen más válasz érkezett. Ők ugyanis tagadták, hogy bármilyen kapcsolatfelvétel vagy közeledés lett volna a felek között a valenciai eset óta.

Bezzecchit ugyanakkor vidámabb témában is megkérdezték. A Ducati úgy döntött, hogy egy Panigale V4-es másolatával ajándékozza meg a MotoGP idei kiírásának első három helyén végző pilótáit, vagyis Bezzecchi mellett a bajnok Francesco Bagnaiát és a második Martínt, és mindegyikük motorját a csapatuknak megfelelő színűre festette.

Nagyon szép dolog, hogy van egy másolat a motoromról, gyönyörű – lelkendezett a VR46 versenyzője. – Szerintem remekül néz ki a VR46 csapat színeivel festve. A Panigale már így is nagyon szép, de most még inkább az lett. Nagyon büszke vagyok, hogy van egy replika motorom, ez nagy szerencse. Most már alig várom, hogy hazaérjen.”