back to top
2024. május 07. 17:58
KezdőlapMotoGPGyűlölködő hozzászólások árasztották el Quartararo oldalát, törölte a karácsonykor közzétett képét

Gyűlölködő hozzászólások árasztották el Quartararo oldalát, törölte a karácsonykor közzétett képét

Fabio Quartararo posztolt egy képet a közösségi médiában, ahol ő és jó barátja látható. A bejegyzést azonban elárasztották a homofób emberek gyűlölködő hozzászólásai, így a Yamaha pilótája az egyik platformon törölte a fotót, a másikon letiltotta a kommentelési lehetőséget.

A karácsony a MotoGP versenyzőinek is karácsony, így a legtöbben a családjuk, illetve barátaik körében töltötték az elmúlt napokat. Sokan közülük ezt meg is osztották a nyilvánossággal, és, ahogyan ez ilyenkor lenni szokott, nagyrészt támogató, kedves hozzászólásokat kaptak. Nem úgy, mint Fabio Quartararo, aki gyűlölettel is szembesült.

A Yamaha versenyzője nem aktuális képet tett közzé, hanem egy olyat, amely korábban, egészen pontosan idén nyáron készült. Ezen ő látható jó barátja, Ethan Doux társaságában, ahogyan fejük összeér, és láthatóan jól érzik magukat egymás társaságában. A 24 éves pilóta mindössze annyit írt a képhez, hogy „miről beszélgetünk?”.

Quartararo azonban messze nem csak szeretet kapott a hozzászólásokban, hanem nagy fokú gyűlöletet is, mivel számos homofób komment is érkezett az oldalára. A bejegyzés közzététele után a francia motoros úgy döntött, hogy X-en törli a posztot. Instagram-oldalán továbbra is elérhető, de a hozzászólási lehetőséget ott is letiltotta.

A gyűlölködő kommentelők mellett más, elfogadóbb felhasználók közül is sokan úgy értelmezték, hogy Quartararo ezzel felvállalta homoszexualitását, sőt, akadt olyan külföldi portál, amely ezt már lényegében tényként közölte. Azonban fontos leszögezni, hogy 2021 MotoGP-világbajnoka nemhogy nem állította ezt, de még csak nem is utalt ilyesmire semmilyen megnyilvánulásában.

A közösségi médiában tapasztalható gyűlölet persze nem új keletű, és nyilvánvalóan nemcsak a motorversenyzők vagy más sportágat űzők részesülnek belőle, hanem más hírességek is. Maverick Viñalesnek olyannyira elege lett a jelenségből, hogy 2021 áprilisában úgy döntött, hogy törli az akkor még Twitter néven működő X-fiókját.

„Néha kitalálnak dolgokat – indokolta anno a lépést. – A probléma, hogy azzal, hogy kitalálnak dolgokat, kétségeket ébresztenek. Ez a legnagyobb gond, mert sok mindenről senki nem tud. Hogy mi történik egy csapaton belül, azt Isten sem tudja, csak a csapat vagy az érintettek. Végső soron ez nevelés kérdése. Nem hiszem, hogy bárki bármit is tehetne ellene. Bezártam a Twitter-fiókomat, mert az Instagram és a TikTok a prioritásom, ott van valódi lehetőség.”