back to top
2024. május 02. 11:11
KezdőlapHírekMegdöbbentő képeket tett közé Stoner a vihar által súlyosan megrongált birtokáról

Megdöbbentő képeket tett közé Stoner a vihar által súlyosan megrongált birtokáról

Újabb képeket és egy videót publikált Casey Stoner az Alta Colombia nevű ciklon által lerombolt birtokáról.

Ahogyan erről már korábban beszámoltunk, Casey Stoner az ausztráliai Brisbane közelében fekvő házát és a hozzá tartozó birtokot súlyosan megrongálta egy ciklon karácsonykor. Szerencsére a kétszeres MotoGP-bajnoknak és családjának nem esett baja. Nemrég Stoner újabb megdöbbentő képeket – amelyeket a cikk alján találhatnak meg – tett közzé a közösségimédia-felületein az Alta Colombia nevet kapó vihar pusztításáról.

Stoner házát is lerombolta az Ausztráliában dühöngő halálos vihar

A királykategóriában harmincnyolc futamgyőzelemig jutó expilóta egy kommentárt is írt a képsorok mellé. „Sok ember nincs tisztában azzal, hogy mennyire pusztító időjárásunk volt karácsony napja és az újév között. Először is hihetetlenül erős szél fújt, amely a mi környékünkön megsemmisített sok otthont és farmot, amelynek az építésére az emberek az életük nagy részét ráfordították.”

„Most pedig többünknek, akikre elég rossz hatással voltak ezek a szelek, szembe kell nézni a legrosszabb árvizekkel, amelyeket ez a régió valaha átélt. Az önkormányzattól nem hallottunk vagy láttunk senkit, aki segítséget ajánlott volna bármelyik károsultnak a környékünkön. Már egy hete nincs telefonszolgáltatás, sem áram, és a vezetékek még mindig az úton hevernek.”

Stoner egy videót is publikált az Instagram-oldalán – amelyet erre a linkre kattintva tekinthetnek meg –, ezen az látszik, hogy valaki egy lovat terel át az árvízzel borított úton. A southporti motoros a hírek szerint rajong ezekért az állatokért, birtokán is állt egy karám, így valószínűleg az ő családjának lovát kellett ilyen módon menekíteni.

Stoner az üzenetét úgy fejezte be, hogy „bocsánatot kérek, hogy nem tudtam mindenkinek válaszolni, aki megkeresett, de nagyon hálásak vagyunk”. Az üzenetek küldői közt pedig több motorsporthoz köthető, többségében ausztrál ember nevét is megtalálhattuk. Támogatásáról biztosította a családot többek között Jack Doohan (Mick Doohan fia, Forma–2-pilóta), Dario Marchetti (korábbi 500 köbcentis világbajnoki induló), Troy Herfoss (korábbi Superbike-világbajnoki résztvevő), Adam Cianciarulo (az amerikai motokrossz-bajnokság középső géposztályának 2019-es győztese), és Jarryd McNeil (tizenötszörös X-Games dobogós) is. Fabian Coulthard Supercars-pilóta és egyben a korábbi Forma–1-es versenyző, David Coulthard másodunokatestvére pedig arról írt, hogy ők is hasonló helyzetbe kerültek a vihar által.