2024. április 27. 14:55
KezdőlapHírekRazgatlıoğlu rögtön felülmúlja a helyére igazoló Rea-t a BMW-vel?

Razgatlıoğlu rögtön felülmúlja a helyére igazoló Rea-t a BMW-vel?

Garrett Gerloff úgy véli, Toprak Razgatlıoğlu jobban fog szerepelni a BMW-nél, mint a török pilóta helyére érkező Jonathan Rea a Yamahánál. A Bonovo Action versenyzője a tavalyi szezon legszebb és legmélyebb pontjáról is beszélt, valamint elárulta, szerinte ki a legagresszívabb versenyző a Superbike-világbajnokság mezőnyében.

Ahogyan a MotoGP-ben, úgy a Superbike-vb mezőnyében is történtek izgalmas átigazolások a holtszezonban. A legizgalmasabb csapatváltás mindenképpen Toprak Razgatlıoğlu és Jonathan Rea nevéhez fűződik. Előbbi elhagyta a Yamahát, és a BMW gyári alakulatához szerződött, míg utóbbi távozott a Kawasakitól és riválisának egykori motorjára ül fel.

Az előszezon egyik legizgalmasabb kérdése, hogy a két világbajnok mire lesz képes az új istállóval. Tavaly a török versenyző révén a Yamaha volt a legközelebb a domináló Ducatihoz, illetve Álvaro Bautistához, míg a német gyártó csak a konstruktőri tabella negyedik helyén zárt, jelentősen elmaradva a dobogótól. Garrett Gerloff szerint azonban a 27 éves pilóta így is felülmúlja majd a hatszoros világbajnokot.

A Redding által eddig alábecsült Razgatlıoğlu lehet a megoldás a BMW legnagyobb problémájára

„A BMW-s fiúkat kell választanom – válaszolta a Superbike-vb hivatalos honlapjának a Bonovo Action BMW motorosa, de ebben vélhetően volt némi márkatársi összetartás is. – Szerintem Toprak jobban fog teljesíteni a BMW-nél. A motor jó, és ha rájön, hogyan kell beállítani a szája íze szerint, akkor rendkívül gyors lesz.”

Az amerikai pilóta hasonló utat járt be, mint amilyenre Razgatlıoğlu készül, hiszen 2022 végén elhagyta a Yamahát a BMW kedvéért. A pontszámot tekintve nem változott jelentősen az eredménysora, de Franciaországban megszerezte pályafutása első pole pozícióját. Nem véletlenül ezt emelte ki mint az idény csúcspontját, de az ellenkező pólusról is beszélt.

„A szezon legszebb pillanata a magny-cours-i pole pozíció volt – fogalmazott. – Azt kell mondanom, hogy váratlan volt, de nekem és a csapatnak is nagyon jól jött. Ami a legrosszabb momentumot illeti, azt mondanám, hogy az, amikor Imolában az edzésen összeütköztünk a csapattársammal [Loris Baz – a szerk.]. Ez egy buta dolog volt a részemről, és nem volt a legszebb. Azonban mindannyian rendben vagyunk.”

A bajnokság hivatalos honlapja jó néhány pilótától megkérdezte, hogy kit tart a mezőny legpiszkosabb tagjának. Gerloff azonban kikerülte a konkrét válaszadást, és inkább más jelzőt használt. „A legagresszívabb vélhetően [Axel] Bassani – jelentette ki. – Én viszont ezt tiszteletben tartom. Nekem semmi bajom nincs vele.”