2024. április 27. 10:33
KezdőlapHírekBolt és Walker szenzációs küzdelmét hozta a budapesti előtti utolsó Superenduro-forduló

Bolt és Walker szenzációs küzdelmét hozta a budapesti előtti utolsó Superenduro-forduló

A legjobb versenyzőket is próbára tette a Superenduro-világbajnokság kolozsvári pályája, ami először szerepelt a versenynaptárban. A megszokottakhoz képest kisebb pálya, szűkebb fordulókkal tűzdelt nyomvonal és a ritmustalan akadályok a Prestige, a Junior-világbajnokság és az Európa-kupa mezőnyében is okoztak meglepetéseket.

A magyar kontingenst ezúttal Szőke Márk és Liszka Roland alkotta a Prestige-ben, illetve a Juniorban, mivel Zsigovits Norbert a riesai fordulón ujjtörést szenvedett és minden erejével a gyors felépülésre törekszik annak érdekében, hogy ott lehessen az MVM Dome-ban zajló Superenduro GP of Hungary-n. Liszka sem volt formában, egy edzésbaleset után ő is sérülten versenyzett Kolozsváron.

Fotó: FIM Superenduro World Championship

A viszontagságos pálya felkavarta az erőviszonyokat is: a szintén lábsérüléssel küzdő Billy Bolt csak a 4. lett a Prestige Superpole-ján, de így is előrébb végzett riválisánál, a 6. helyezett Jonny Walkernél. Ennek ellenére Walker megnyerte az első futamot Bolt előtt, és egészen a második futam végéig úgy tűnt, hogy ismételni is tud.

Bolt többször elesett a második versenyen, de így is utolérte az egyet szintén bukó ellenfelét, és nem sokkal a leintés előtt meg is tudta előzni őt. Óriásit versenyeztek, Bolt végül hatalmasat küzdve győzött és behúzta a harmadik futamot is, amelyen Walkernek nem jött ki a lépés, így a futamon és az összesítésben is második lett.

 

Az első és a harmadik futamon Manuel Lettenbichler lett a 3. helyezett, a második alkalommal a 4. helyen ért célba, így végül Bolt és Walker mellett ő állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Szőke Márk a 9. helyen kezdte a szombat estét a Prestige-ben, majd két 11. hellyel zárta az idei sorozat negyedik fordulóját.

Liszka tartja a 3. helyet a Junior-világbajnokságban

Liszka Roland héten egy edzésen balesetet szenvedett, ezért a versenyen nem volt tökéletes formában. Ennek ellenére a 4. helyen zárt az időmérőn, majd a futamon kibérelte a 6. helyet, mindhárom alkalommal itt ért célba. Ezúttal nem tudott megküzdeni az összetettben vezető Ashton Brightmore-ral és Suff Sellával.

A kevésbé sikeres verseny ellenére Liszka továbbra is őrzi a 3. helyét a Junior-világbajnokságban, és minden esélye megvan arra, hogy Budapesten növelje az előnyét, és közelebb kerüljön a listavezető ellenfeleihez, akik között várhatóan eldől majd a bajnoki cím sorsa a hátralévő három forduló során.


Ne maradj le a régió legnagyobb motoros eseményéről!

A versenyre a P1race.hu olvasói 2023. január 22-én éjfélig kedvezményes jegyeket válthatnak a Bronze kategóriás szektorokba.