back to top
2024. május 02. 18:38
KezdőlapMotoGPAcosta próbálta követni Pedrosát, elárulta, mennyire volt könnyű

Acosta próbálta követni Pedrosát, elárulta, mennyire volt könnyű

Pedro Acosta hangsúlyozta, a sepangi shakedownon nem a lehető legjobb köridőt célozták meg. A 19 éves motoros azt is elmondta, hogy próbálta követni a KTM tesztpilótáját, Dani Pedrosát, ami okozott számára némi nehézséget.

Pedro Acosta a MotoGP idei szezonjának egyetlen újonca, és első éves lévén a tesztpilóták, valamint a Yamaha és a Honda állandó versenyzői mellett ő is részt vehetett a sepangi shakedownon. A spanyol motoros már az első két napon is jó teljesítményt nyújtott, és a második, majd a harmadik helyet szerezte meg.

Szombaton pedig feltette a koronát a szereplésére, és nemcsak a nap, hanem a teljes shakedown legjobb idejével ő zárt a táblázat élén. Az idén már Red Bull GasGas Tech3 néven induló csapat pilótája ugyanakkor hangsúlyozta, nem nem az volt a céljuk, hogy a lehető leggyorsabb kört fussa meg, sokkal inkább hozzá akart szokni a királykategóriás versenygéphez.

„Elsősorban a vezetési stílusomon és a MotoGP-gumik megértésén dolgoztunk, és próbáltuk megtalálni a jó motorbeállításokat – nyilatkozta a zárónap végén. – Sikerült megtennem néhány gyorskört, de ami sokkal fontosabb volt, az a stabil versenytempóm szárazon. Még az esőben is volt némi időnk, ami mindig előny.”

Acosta bukott, de előtte megfutotta a shakedown legjobb idejét Sepangban

Acosta ugyan a délután folyamán egyszer száraz, egyszer pedig nedves pályán is elesett, mindez nem szegte kedvét. Bár tény, hogy a puszta köridőkből egyelőre valóban nem érdemes kiindulni, érdemes megjegyezni, hogy Acosta a nyolcadik helyet szerezte volna meg a tavalyi Maláj Nagydíj időmérőjén. Ugyanakkor nem minden ment neki igazán könnyen.

„Nagyon elégedett vagyok az első tesztünkkel. Az utolsó napon megpróbáltam követni Dani Pedrosát, ami nem volt könnyű – utalt a KTM tesztpilótájára, aki pénteken különleges szárnnyal kísérletezett. – A hátralévő három nap során igyekszem majd követni a többi versenyzőt, hogy jobban megértsem az ívválasztásukat.”

Acosta a február 6-a és 8-a között esedékes klasszikus tesztre célzott, amelyen már a teljes mezőny részt vehet. Azonban az addig hátralévő két napot saját elmondása szerint szeretné kiélvezni, és emellett bizonyára bezsebeli majd a dicséreteket csapaton belül. Merthogy ezekből is minden bizonnyal akad, ugyanis Nicolas Goyon is rendkívül pozitívan értékelt.

„Mindenki nagyon elégedett ezzel a három nappal, minden nagyon jól sikerült – lelkendezett a GasGas csapatfőnöke. – Pedro képes volt néhány jó kört motorozni szárazon, és vizes pályán is tudott egy kicsit tesztelni. Nem forgattuk fel a motort, csak megpróbáltunk egy komfortos beállítást találni neki, és ez jól sikerült, mert elképesztő munkát végzett.”