2024. április 27. 10:29
KezdőlapMagyarokGyári Suzukival versenyezhet Amerikában a magyar motoros tehetség

Gyári Suzukival versenyezhet Amerikában a magyar motoros tehetség

Rossi Moor idén is a MotoAmericában fog versenyezni, ezúttal a Twins Cup kategóriában. Az amerikai–magyar kettős állampolgár a Suzuki gyári csapatánál kap lehetőséget, amely egyúttal arra is lehetőséget ad neki, hogy jövőre szintet lépjen.

A Team Hammer csapat leszerződtette Rossi Moor amerikai–magyar motorversenyzőt, hogy a MotoAmerica Twins Cup szériában képviselje a Suzuki gyári istállóját. A két évre szóló szerződés lehetőséget ad neki, hogy szintén a Team Hammer gyári Suzukijával 2025-ben a MotoAmerica Supersport kategóriában induljon.

A Suzuki Motor USA LLC a Team Hammer csapattal van szerződésben. A csapat a MotoAmerica Superbike-ban GSX-R1000R-ekkel, a MotoAmerica Supersportban GSX-R750-ekkel versenyzik. Moor egy újonnan fejlesztett GSX-8R-rel fog rajthoz állni 2024-ben.

Rossi Moor már figyelemre méltó eredményeket ért el, és csatlakozik azon tehetséges versenyzők hosszú listájához, akik az elmúlt négy évtizedben a Team Hammernél kezdték profi karrierjüket. „Nagyon izgatott vagyok az egész miatt. Ez egy nagyszerű lehetőség és megtiszteltetés számomra. Készen állok arra, hogy a legjobbamat nyújtsam – mondta Moor. – Gyerekkorom óta ismerek embereket a Team Hammerből, és mindig is szerettem volna egy nap a csapatnál versenyezni. Ráadásul apám nagy Suzuki-rajongó volt, amikor felnőttem, így volt néhány ilyen klassz motorja. Mindig is szerettem volna, hogy én is Suzukival versenyezhessek.

Az amerikai versenyzés és győzelem után az amerikai–magyar Rossi Moor tizennégy versenyszámban öt győzelemmel és tíz dobogós helyezéssel megnyerte a 2022-es FIM Northern Talent Cup európai versenyét. „Ezt a sorozatot a GP-versenyzés kapujának tekintették, így a verseny nagyon kemény volt” – mondta az oregoni születésű pilóta.

Moor a FIM Moto3 Junior Világbajnokságon is versenyzett szabadkártyásként. „Keményen versenyezni Európában »mindennapi« dolog. Ez arra kényszerített, hogy gyorsan tanuljak a komoly konkurencia ellen.”

A 2022-es szezon végén elszenvedett súlyos csuklósérülés kétségessé tette Rossi Moor 2023-as terveit, de miután sikeres helyreállító műtéten esett át, tavaly a MotoAmerica Junior Cupban már rajthoz állhatott, ahol két győzelemmel és öt dobogós helyezéssel a második helyen végzett a bajnokságban.

Sérülése átírta a tervet, Amerikába igazolt a tavaly bajnoki címet szerző magyar motoros

„A sérülésem miatt nem voltam biztos benne, hogy milyen lesz a tavalyi év. Egy nappal azelőtt kaptunk meg a motorunkat, hogy el kellett indulnunk Road Atlantába, és belevágtunk. Készen állok erre a szezonra, és mindig is az volt az álmom, hogy a Team Hammer csapatában versenyezzek, egy profi csapatban, amely igazi sikersorozattal rendelkezik.”

Chris Ulrich, a Team Hammer operatív alelnöke szerint Moor az a fajta fiatal versenyző, aki profitálhat a Team Hammer versenyzési tapasztalataiból. „Ő egy fiatal, kemény pilóta. Régóta figyeljük őt, itt a Mini Kupában és a Junior Kupában, valamint az európai eredményeit – mondta Ulrich. – Izgatottak vagyunk, hogy visszatérhetünk a Twins Cup osztályba a Suzukival és a GSX-8R-rel. Ez egy komoly kategória volt számunkra. Mindkét szezonban szép sikereket értünk el a Suzuki SV650-esekkel a Twins Cupban, 2019-ben és 2020-ban megnyertük a bajnokságot, és alig várjuk, hogy Daytonában bemutassuk a 8R-t. Úgy gondoljuk, hogy az infrastruktúránkkal és az új Suzuki GSX-8R-rel Rossi nagyon jó eredményeket fog elérni.”

„Tavaly New Jersey-ben az utolsó MotoAmerica Junior Cup versenyen kezdtem tárgyalni John Ulrichhal, mert számara fontos volt, hogy Rossi nála versenyezzen. 2019 óta ismerem Johnt. 2020-ban, amikor a Yoshimura Suzuki abbahagyta a versenyzést, a Team Hammer lett a Suzuki gyári csapata. Szerintem minden versenyző egyik álma, hogy egy gyári csapathoz le tudjon szerződni. Ez most Rossinak sikerült. A Team Hammer egy nagyon profi csapat, és Rossival együtt biztosan fantasztikus eredményeket fognak elérni” – mondta Stefano Favaro, Moor menedzsere.