back to top
2024. július 07. 15:27
KezdőlapMotoGPMarini Honda-pilótaként megismételné Marc Márquez sikereit, bár inkább Rossi és Pedrosa inspirálták

Marini Honda-pilótaként megismételné Marc Márquez sikereit, bár inkább Rossi és Pedrosa inspirálták

Luca Marininek gyerekkori álma vált valóra azzal, hogy a Repsol Hondához igazolt. Ez a csapat idei arculatának bemutatóján derült ki, ahogyan az is, hogy Marini szeretné megismételni Marc Márquez sikereit, bár Valentino Rossi és Dani Pedrosa pályafutása jobban inspirálja.

A Repsol Honda magyar idő szerint kedden délelőtt mutatta be motorjainak idei festését. Ezen az eseményen az alakulat új pilótája, Luca Marini elárulta, nagyon régóta vágyott a japán csapathoz való csatlakozás lehetőségére. Marini viszont azt is kiemelte, hogy az istálló jelentősen megváltozott arculata miatt ez egyben egy teljesen új kalandot is jelent neki.

Mi következik a Marc Márquez-korszak után? – bemutatta idei festését a Repsol Honda

„Ez olyan, mint egy gyerekkori álom valóra válása – nyilatkozta Marini a MotoGP hivatalos honlapjának. – Nagyon örülök annak, hogy ezzel a gyártóval dolgozhatok. Viszont kiskoromban mindig a narancsszínt és Repsol-logót figyeltem, szóval ez a mostani festés teljesen újszerűen hat. Azonban számunkra ez jelképezi ezt az új projektet, a Honda új korszakát, a csúcsra való visszatérést.”

Az előző években látott küszködése ellenére a Honda a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájának egyik legsikeresebb gyártójának tekinthető. A lélegzetelállító eredménylistájuk „összeállítását” nagyban megkönnyítette, hogy az elmúlt időszakban olyan nagyságok versenyeztek a gyári csapatuk színeit képviselve, mint Valentino Rossi, Nicky Hayden, Dani Pedrosa, Andrea Dovizioso, Casey Stoner, Jorge Lorenzo vagy Marc Márquez. Az idei bemutatón felmerült a kérdés, hogy közülük kinek a karrierje inspirálja leginkább Marinit.

„Ez egy könnyű kérdés: a bátyámé! Nagyszerű eredményeket ért el ezeket a színeket képviselve. Rajta kívül Dani Pedrosáét mondanám, ő nagyon sok időt töltött ennél a csapatnál. Egyébként nagyon kedvelem, egy nagyon jó srác, és mindig érdekes dolgokat mondott, amikor a teszteken beszélgettünk. Szóval az ő pályafutásából is próbálok majd inspirálódni.”

Marini azonban a nyolcszoros világbajnokot sem felejtette el megemlíteni. „Azt hiszem, hogy Marc karrierje a csapat történelmének egy kiemelkedő részét jelenti, nagyszerű dolgokat ért el a Hondával közösen – idézi az olasz pilótát a Todocircuito.com. – Ez az, amit én is akarok, és ennek érdekében csak a munkára koncentrálok.

A karrierje legfontosabb szezonjára készülő Mir egy ideje már egyáltalán nem gondol Marc Márquezre

Sokakat megdöbbentett, hogy Marini a jelenlegi legjobb motorról, a Ducatiról váltott a kevésbé acélos Hondára. Az urbinói versenyző a keddi eseményen elárulta, hogy miért döntött a technikai téren meglévő hátránya ellenére is a japán gyártó mellett. „Úgy gondolom, hogy minden pilótának az egyik legfőbb célja, hogy gyári csapatnál versenyezzen, ez az istálló pedig ráadásul mindig is különösen közel állt a szívemhez.”