2024. április 27. 07:55
KezdőlapMagyarokMagyar második helyezés született az olaszországi motokrosszbajnokság összetettjében

Magyar második helyezés született az olaszországi motokrosszbajnokság összetettjében

Hungarian Motorsport Academy (HMA) motokrosszversenyzői közül hárman is képviselték magukat Mantovában, ahol az Internazionali d’Italia bajnokság zárófordulóját tartották.

Zanócz Noel után Katona Áron és Pergel Bence is megkezdte szereplését az idei évben, Mantovában már ők is indultak az olasz versenysorozat zárófordulóján. Katona Áron a 125 köbcentiméteresek kategóriájában debütált, a KTM-mel kötött szerződése révén ambiciózus tervekkel várhatta az év első versenyét. A kvalifikáción rögtön felvette az élmezőny tempóját, és a csoportjában a 7. helyen végzett. Az első futam 11 köre alatt végig nagy harcot vívott vetélytársaival a top10-es helyekért, végül a 10. pozícióban fejezte be a nyitó futamot. A második futam már kevésbé sikerült jól számára, miután két kör után kiesett a versenyből, így első hétvégéjét az új kategóriában az összetett 18. pozíciójában zárta 65 versenyző közül.

Pergel Bence az MX2-esek közt indult, a kvalifikáción ő is a 7. leggyorsabb volt a csoportjában. Az első futamban a 14. pozíció lett az övé, a második pedig ennél is jobban sikerült a számára: az első körökben már az 5. helyen is haladt, végül 14 kör után a 7. helyen intette le a kockás zászló a nemzetközi mezőnyben, így a két verseny összesítése után a 10. lett a hétvégén.

Zanócz Noel a bajnokság éllovasaként várhatta a zárófordulót, az időmérésen a 2. leggyorsabb lett a csoportjában. Az első verseny rajtja után nem sokkal a 7. helyről kezdhette meg a felzárkózást az élmezőnyre, végül az 5. pozícióban intették le. A második versenyen még nagyobb felzárkózást mutatott be, a 10. helyről körről körre zárkózott fel az élmezőnyre, végül a 2. helyet sikerült megszereznie. Zanócz Noel így összesítésben a dobogó alsó fokára állhatott, a bajnokságban pedig holland vetélytársa mögött az előkelő 2. helyen zárt.