back to top
2024. május 01. 22:10
KezdőlapMotoGPMárquez: tavaly hoztam olyan döntéseket, amelyeket lehet, hogy meg fogok bánni a...

Márquez: tavaly hoztam olyan döntéseket, amelyeket lehet, hogy meg fogok bánni a jövőben

Marc Márquez egy televíziós műsor vendégeként elárulta, mit tanult meg az elmúlt pár évben, amelyek során elég sok nehézséggel került szembe.

Az előző négy év nem volt könnyű Marc Márqueznek. A 2020-as szezon első fordulójában elszenvedett súlyos sérülése miatt számtalan futamot ki kellett hagynia, és csak nagyon lassan sikerült belőle felépülnie. Ráadásul eközben a Honda motorja is folyamatosan egyre rosszabbá és megbízhatatlanabbá vált. Márquez tavaly végül éppen ezért úgy döntött, hogy elhagyja a japán csapatot a Gresini kedvéért.

Tehát az elmúlt időszakban Márquez rá volt kényszerülve arra, hogy sok újdonságot tanuljon meg a nehézségek leküzdéséről. A nyolcszoros világbajnok nemrég a DAZN egyik műsorának vendége volt, és ekkor megosztotta a nézőkkel a frissen megszerzett tudása egy részét.

„Amíg nem éled át, addig nem tudod, hogyan kell szembenézni ezekkel a nehéz pillanatokkal – mondta Márquez. – Voltak olyan időszakok, különösen az első sérülésemnél, amikor úgy voltam vele, hogy »vissza kell térnem, vissza kell térnem«, és emellett még szorongtam is. Aztán eljött az a pillanat, amikor rájöttem, hogy pihenésre, egy kis szünetre van szükségem, hogy átgondoljam, mit kell tennem a visszatérésem érdekében.”

Marc Márquez elárulta, mi volt a sérülése utáni kálvária legnagyobb tanulsága

„A múltbéli eredményeid miatt az emberek mindig sokat fognak várni tőled, de neked ilyenkor is reálisan kell gondolkoznod magadról és a környezetedről. Tudatosítanod kell, hogy honnan jöttél, és hová tartasz. Ha ezt az utat választod, akkor lesznek nehézségeid, de azok a pillanatok érettebbé tesznek majd, nemcsak szakmai, hanem személyes szinten is.”

„A tavalyi egy olyan év volt, amelynek során hoztam olyan döntéseket, amelyeket lehet, hogy meg fogok bánni a jövőben. Nem tudom, hogy ez végül tényleg így lesz-e, csak azt, hogy mindegyik nagyon átgondolt és eltervezett döntés volt, illetve semelyik sem a pillanat hevében született. Ugyanis mostanra azt is megtanultam, hogy nem szabad hevesen dönteni.”

A műsor másik vendége Fernando Alonso volt, aki elárulta, hogy nagyon örülne annak, ha Márquez újra futamgyőzelmekért és a bajnoki cím megszerzéséért harcolna. A cerverai pilóta pedig elmondta, hogy mi az, amit a Forma–1-ben vitézkedő honfitársától tanult. „Az egyik dolog, amelyet Fernando tanított nekem, az az, hogy sohasem szabad lebecsülni a riválisaidat. Ehelyett inkább mindig ismerni kell az erősségeiket, hogy jobban fel tudj rájuk készülni.”

Korábban fontolgatta, de Marc Márquez nem lép Fernando Alonso útjára