2024. április 28. 14:19
KezdőlapSuperbikeSzenzációs újoncok és halovány világbajnokok a Superbike-vb első idei Superpole-ján

Szenzációs újoncok és halovány világbajnokok a Superbike-vb első idei Superpole-ján

Nicolò Bulega óriási körrekorddal gyűjtötte be a pole pozíciót a Superbike-világbajnokság első, ausztráliai fordulójának Superpole-ján. A második helyet Andrea Iannone szerezte meg, míg a sorozat világbajnokai közül Toprak Razgatlıoğlu szerepelt a legjobban.

A tesztek és a szabadedzések után először csaptak össze idén éles körülmények között a Superbike-világbajnokság versenyzői. A Phillip Island-i nyitóhétvége Superpole-ját magyar idő szerint éjjel rendezték. Ami a gyakorlásokat illeti, a pénteki tréningeken Andrea Locatelli, majd Alex Lowes bizonyult a leggyorsabbnak, míg a szombati harmadik szabadedzésen Nicolò Bulega zárt az élen, és kilencen futottak jobbat Tom Sykes pályacsúcsánál.

Miután megnyitott a bokszutca kijárata, Garrett Gerloff vezetésével a mezőny tagjai elhagyták a garázst. Az első időt Álvaro Bautista motorozta, de 1:29.354 másodperces körénél az amerikai versenyző 195 ezreddel felülmúlta a címvédőnél. Az első próbálkozások után Lowes állt az élre 1:28.423-mal, 69 ezreddel megelőzve Bulegát, aki aztán 1 ezredet javított. Toprak Razgatlıoğlu a kilencedik, Bautista a tizenkettedik, míg Jonathan Rea a tizenötödik pozícióban kezdett. Michael van der Mark a 4-es kanyarban elcsúszott, így az első etapban nem futott mért időt.

Szűk 4 perccel a vége előtt Rea a hetedik, míg Bautista az ötödik helyre jött fel. Ezután Iannone vette át a vezetést, de csak átmenetileg, hiszen Bulega nála is gyorsabb volt, Lowes pedig csak a harmadik helyre jött fel. Mögöttük Aegerter és Dominique Razgatlıoğlu volt a sorrend.

Az újonc aztán tovább gyorsult, és a mezőnyből elsőként bement 1:28 alá, egészen pontosan 1:27.916-ot motorozott, 238 ezreddel megelőzve a szintén remekül bemutatkozó Iannonét, és további 85-tel Lowest. Mögöttük Aegerter, Razgatlıoğlu, Andrea Locatelli, Remy Gardner, Sam Lowes, Bautista és Michael Ruben Rinaldi lett az első tíz sorrendje, míg Rea tizenegyedik lett.

A Superbike-vb Phillip Island-i Superpole-jának végeredménye