2024. április 28. 02:30
KezdőlapSuperbikeIannone drámája után Alex Lowes nyerte a Superpole versenyt, Razgatlıoğlu dobogós a...

Iannone drámája után Alex Lowes nyerte a Superpole versenyt, Razgatlıoğlu dobogós a BMW-vel

Andrea Iannone hiába vezetett, egy, vélhetően technikai jellegű probléma miatt nem szerzett pontot a Superbike-világbajnokság Phillip Island-i Superpole versenyén. A győzelmet Alex Lowes gyűjtötte be Andrea Locatelli és és Toprak Razgatlıoğlu előtt.

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezték a Superbike-világbajnokság Phillip Island-i fordulójának Superpole versenyét. A rajtsorrend szokás szerint megegyezett az első versenyével, vagyis az első győzelmet behúzó, a bemelegítésen egyébként eleső Nicolò Bulega indulhatott az élről Andrea Iannone és Alex Lowes előtt. Toprak Razgatlıoğlu az ötödik, Álvaro Bautista a kilencedik, míg Jonathan Rea a tizenegyedik helyről várhatta a piros lámpák kialvását. A két főfutammal ellentétben itt nem volt kötelező kerékcsere, hiszen a versenytáv csupán 10 kör volt.

Bulega győzelemmel, Iannone dobogóval debütált, Bautista és Rea is betlizett a Superbike-vb-n

Iannone megint jól kapta el a rajtot, ahogyan Lowes is megelőzte Bulegát, aki azonban ezúttal csak a harmadik helyre esett vissza, míg Razgatlıoğlu feljött a negyedik helyre. Bautista rajtja viszont messze nem sikerült olyan jól, mint szombaton. A 2. körben Lowes átvette a vezetést, míg Bulega Razgatlıoğluval és Remy Gardnerrel szemben is pozíciót veszített. A gyári Ducati mögött csapattársa haladt.

A 3. körben nem változott az élmezőny sorrendje, utána viszont Iannone visszavette a vezetést Lowesszal szemben. Bautista maga mögé utasította a másik gyári Ducatit, míg Gardner elment Razgatlıoğlu mellett, és bár a török versenyző a következő kör 1-es kanyarjában visszaelőzte, csak rövid ideig volt harmadik.

A 6. körben Bradley Ray elesett a 6-os kanyarban, míg Bulega Locatellivel szemben is pozíciót vesztett. Iannone aztán hirtelen visszaesett, láthatóan valamilyen hiba hátráltatta, így Lowes átvette a vezetést. Egy körrel később Gardner bement Razgatlıoğlu mellé, ahogyan a Bautistát megelőző Locatelli is, de utóbbi támadását vissza tudta verni, sőt, utána a másik Yamahát is visszaelőzte.

Locatelli aztán jelenlegi és egykori márkatársát is maga mögé utasította, így feljött a második pozícióba, míg a 9. kör elején Bautista egy agresszív manőverrel ment el Gardner mellett a célegyenesben. A hajrában Lowes győzelme és Locatelli második helye felől nem volt kétség, viszont Razgatlıoğlu igyekezett megőrizni a harmadik helyet Bautistával szemben. Ezt sikeresen megtette, így a BMW színeiben először állhatott dobogóra. Mögöttük Bulega, Gardner, Dominique Aegerter, Sam Lowes és Michael Ruben Rinaldi lett az első kilenc sorrendje. Rea a tizedik lett, míg Iannone csak tizennegyedikként ért célba.

A Superbike-vb Phillip Island-i Superpole versenyének végeredménye