2024. április 28. 01:19
KezdőlapSuperbikeRea-t hordágyon vitték le, Razgatlıoğlu motorja elfüstölt, Alex Lowes nyerte a drámai...

Rea-t hordágyon vitték le, Razgatlıoğlu motorja elfüstölt, Alex Lowes nyerte a drámai futamot

Alex Lowes nyerte a Superbike-vb Phillip Island-i fordulójának második futamát, miután az utolsó körben, bravúros módon megelőzte Álvaro Bautistát. Jonathan Rea-t az orvosi központba szállították, míg Toprak Razgatlıoğlu alatt elfüstölt a motor, Andrea Locatelli pedig a legvégén bukott.

A Superpole verseny után a második futamot is megrendezték a Superbike-világbajnokság Phillip Island-i hétvégéjén. A Superpole verseny végeredményének megfelelően Alex Lowes indult az élről, Andrea Locatelli és Toprak Razgatlıoğlu előtt. A futamon az első viadalhoz hasonlóan előzetesen ezúttal is kötelező lett volna a kerékcsere a 9. és a 11. kör között. A verseny egyébként szűk másfél órával később indult az eredeti tervekhez képest, ugyanis korábban olaj került a pályára, ezért már a Supersport-vb második futamát sem tudták időben elindítani.

Iannone drámája után Alex Lowes nyerte a Superpole versenyt, Razgatlıoğlu dobogós a BMW-vel

Locatelli lerajtolta Lowest, míg Álvaro Bautista a negyedik helyről indulva már az olasz versenyző mellett volt, de nem tudta átvenni a vezetést. Sőt, utána a brit pilóta visszavette a második pozíciót. A 2 körben aztán Bautista visszavette a második helyet, sőt, Lowes Razgatlıoğluval szemben is pozíciót vesztett.

A török versenyzőnek azonban nem sokáig tartott a futama, ugyanis elfüstölt a motorja, így kénytelen volt feladni a küzdelmet. Lowes szintén rosszul járt, ugyanis közvetlenül a BMW mögött haladva szélesre kellett mennie, így visszaesett a nyolcadik helyre. Testvére, Sam Lowes viszont feljött a harmadik helyre, legalábbis addig, amíg Andrea Iannone meg nem előzte.

A 4. körben érkezett a kiírás, hogy Jonathan Rea bukott a 11-es kanyarban, ám a helyszínt sokáig nem mutatták. Az esés miatt azonban piros zászlóval félbeszakították a versenyt, és innentől kezdve további 11 kört kellett teljesíteniük, kötelező kiállás nélkül. A brit pilótát hordágyon szállították az orvosi központba, de lassítást cikkünk megjelenéséig nem mutattak. Ami az állapotát illeti, nincs komoly baj, megúszta horzsolásokkal és zúzódásokkal, és már vissza is tért a paddockba. Rajta kívül Remy Gardner kapott defektet a megszakítás előtt, de ő aztán fel tudott állni az újraindításra.

Az élről Bautista indulhatott, ugyanis időközben átvette a vezetést, mellőle Locatelli és Iannone rajtoltak. A Yamaha pilótája ezúttal is jól kapta el a rajtot, de a címvédő ellen nem volt esélye. Iannone két pozíciót is veszítettMichael Ruben Rinaldival és Alex Lowesszal szemben. A Motocorsa pilótája aztán a második helyre is feljött, és tavalyi csapattársát támadta.

10 körrel a vége előtt az élen álló kettős kicsit ellépett a mezőnytől, miközben Locatelli visszaesett a hatodik helyre, Sam Lowes mögé. A következő körökben Alex Lowes és Iannone utolérték Bautistát és Rinaldit, viszont a GoEleven pilótája inkább Locatellivel csatázott, sőt, a Yamaha motorosa be is vetődött honfitársa mellé, és feljött a negyedik pozícióba. Iannone aztán Sam Lowesszal is csatázott, de 6 körrel a vége előtt sikerült megőriznie az ötödik helyet.

Két kör múlva aztán Alex Lowes maga mögé utasította Rinaldit, így feljött a második helyre, míg Danilo Petrucci Sam Lowes mellett ment el a hatodik pozícióért. Locatelli szintén tovább zárkózott, és Rinaldit is megelőzte, míg Petrucci Iannonét előzte meg a véghajrá előtt.

Az utolsó 2 körre Lowes utolérte Bautistát. A Kawasaki pilótája azonban az utolsó körben nem tudott előzni az 1-es kanyarban. Utána Locatelli megtámadta a brit motorost, ám elesett, így nem szerzett pontot. Lowes utána egy óriási manőverrel, külső íven előzte meg Bautistát, aki a célegyenesben nem tudta legyorsulni riválisát. Locatelli bukásával Petrucci lett a harmadik, mögöttük pedig Iannone, Nicolò Bulega és Sam Lowes futottak be.

A Superbike-vb második Phillip Island-i futamának végeredménye