2024. április 27. 11:11
KezdőlapMotoGPA KTM lemondhatott Marc Márquez megszerzéséről, a gyártó vezetői más versenyzőkben hisznek

A KTM lemondhatott Marc Márquez megszerzéséről, a gyártó vezetői más versenyzőkben hisznek

Pit Beirer kijelentette, hogy KTM-nél bíznak a négy jelenlegi versenyzőjükben. A gyártó motorsport-igazgatójának szavaiból arra lehet következtetni, hogy az osztrák cég vezetői lemondtak Marc Márquez leigazolásáról.

A tavalyi MotoGP-szezon egyik slágertémája az volt, hogy a Hondát tizenegy év után elhagyó Marc Márquez melyik gyártónál, illetve csapatnál fog majd kikötni. Sokáig úgy tűnt, hogy a KTM lehet a befutó, ám a nyolcszoros világbajnok végül a Gresini és egyben a Ducati mellett döntött.

Suppo nem érti, hogy hagyhatta a KTM, hogy Marc Márquez kicsússzon a kezei közül

Viszont Márquez csak egy évre írt alá az olasz istállóhoz. Így könnyen elképzelhető, hogy a 2025-ös szezonban egy másik csapatot fog majd erősíteni. Azonban a Pit Beirer, a KTM motorsport-igazgatója által nemrég elmondottak alapján úgy fest, hogy az osztrák gyártónál már ennek ellenére sem gondolkoznak a spanyol pilóta megszerzésén.

„Hiszünk a négy jelenlegi versenyzőnkben. A dolgok mostani állása szerint nincs nálunk szabad hely – idézi Beirert a német Motorsport. – Meglátásom szerint nem egy olyan helyzetben vagyunk, amikor valami nagyot kellene dobnunk ezen a téren. Leginkább az motivál minket, hogy a jelenlegi pilótáinkkal elérjük a kitűzött céljainkat.”

Tavaly a KTM képviselői azt mondták, hogy Márquez leigazolása leginkább 2025-től jöhet szóba, hiszen akkor már talán két szatellitcsapattal fognak rendelkezni. Viszont nemrég Carmelo Ezpeleta, a MotoGP kereskedelmi jogait birtokló Dorna vezérigazgatója egyértelművé tette, hogy csak egy új gyártó kedvéért bővítenék a mezőnyt.

Jelenleg a KTM kötelékébe a gyártó nevét viselő alakulat mellett a GasGas tartozik a MotoGP csapatai közül, így tehát a munderfingieknek négy motorja van a sorozatban. Ezekkel a 2024-es idényben Brad Binder és Jack Miller (mindketten a gyári istállónál), illetve Pedro Acosta és Augusto Fernández (mindketten a GasGasnál) fognak versenyezni.

„Pedro és Augusto személyeiben van kettő olyan pilótánk, akik rendkívül sikeresek voltak a Moto2-ben, és még mindketten nagyon fiatalok – mutatta be a versenyzőit Beirer. – Jack egy tapasztalt harcos, Brad pedig igazi győztes alkat. Ezzel a felállással teljes mértékben bele tudjuk vetni magunkat a küzdelembe. A szezon első harmadában szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy a megfelelő pilóták tartoznak hozzánk. Ugyanis így el tudnánk kerülni, hogy nagyon érintettek legyünk a versenyzők körforgásában. Ez számunkra a legfőbb prioritás.”

Acosta merész kijelentése: már a szezonnyitón felvenné a versenyt leggyorsabb márkatársával