back to top
2024. május 06. 02:52
KezdőlapMotoGPBagnaia elmondta, mikor kezdődtek a szerződéshosszabbításáról szóló tárgyalások

Bagnaia elmondta, mikor kezdődtek a szerződéshosszabbításáról szóló tárgyalások

Francesco Bagnaia elárulta, már 2023-ban elkezdtek beszélni a szerződéshosszabbításról, amelyet a héten jelentettek be. A címvédő kétszeres MotoGP-világbajnokként sem változtat a hozzáállásán.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a Ducati a várakozásoknak megfelelően szerződést hosszabbított Francesco Bagnaiával. A 27 éves pilóta így 2026-ig biztosan az olasz gyártó kötelékében marad, vagyis jelen állás szerint legkorábban akkor válthat csapatot, amikor technikai szempontból korszakváltás jön a MotoGP-ben.

Hivatalos: Bagnaia hosszabbított a Ducatival

A feleknek minden okuk megvolt, hogy folytassák az együttműködést. Bagnaia az elmúlt két évben eltérő utat bejárva, de megszerezte a világbajnoki címet, így a Ducati 15 évvel Casey Stoner sikeres után ünnepelhetett egyéni elsőséget. Ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy az idei szezonban is ő lesz az első számú esélyes, legalábbis az előszezonban látottak alapján.

Remek formában érkeztünk meg ide – nyilatkozta a Katari Nagydíjat felvezető sajtótájékoztatón. – A teszten tökéletesen dolgoztunk, és sikerült elvégeznünk minden munkát, amit elterveztünk. Elég jól érzem magam az új motoron. Csak öt napot teszteltünk, és még több napra van szükségünk. Jó az érzet, és úgy tűnik, az idei motor most elég versenyképes. A szerződéshosszabbítás nagyon fontos dolog számomra és a Ducati számára is. Jobb, ha tiszta fejjel gondolkodom, és az eredményekre tudok koncentrálni.”

Bagnaia ezzel a negyedik versenyző a mezőnyben, akinek 2025-re is biztos, vagy legalábbis annak tűnő helye van a királykategóriában. Brad Binder hozzá hasonlóan 2026-ig kötelezte el magát a KTM-hez, míg a Honda két új szerzeményének, Luca Marininek és Johann Zarcónak a következő év végéig van megállapodása. Bagnaia elmondta, már hónapokkal ezelőtt elkezdődtek a tárgyalások, amelyek a hétfői bejelentést eredményezték.

Tavaly kezdtünk el beszélni a hosszabbításról – jelentette ki. – Egy irányba tartottunk: én a Ducatit akartam, a Ducati pedig engem. Volt időnk megtenni anélkül, hogy nagy sajtóvisszhangot kaptunk volna. Mindkét fél tette a dolgát, így elég könnyen ment a dolog, és boldogok vagyunk együtt. Nem volt nehéz aláírni.”

Kiderült, hogy mekkora lehet Bagnaia fizetése a szerződéshosszabbítása után

Az elmúlt két év alapján egyértelművé vált, hogy a többieknek Bagnaiát kell legyőzniük, aki nyilvánvalóan a csúcson van. Mindez azonban nincs hatással a hozzáállására. Őszintén szólva nem, mert továbbra is azt akarom csinálni, amit szeretek – válaszolta arra a kérdésre, hogy a siker megváltoztatta-e a megközelítését. – A cél ugyanaz, a munka ugyanaz, a bokszban végzett munka még magasabb [szintű], és ez mindig is így lesz.”