back to top
2024. május 03. 07:16
KezdőlapMotoGPNincs csapatsorrend Rossiéknál, állítja Bezzecchi

Nincs csapatsorrend Rossiéknál, állítja Bezzecchi

Marco Bezzecchi úgy véli, nem lesz első, illetve második számú pilóta a VR46-nál. Az olasz motoros igyekszik tanulni új csapattársától, Fabio Di Giannantoniótól, valamint a többi márkatársától.

Nem alakult jól Marco Bezzecchi számára a 2024-es előszezon. A sepangi teszten különösen küszködött, és sokkal lassabbnak bizonyult új csapattársánál, Fabio Di Giannantoniónál. A háromszoros MotoGP-futamgyőztes akkor elmondta, hogy meg kell szoknia a számára új motort, a Desmosedici GP23-ast.

Katarban aztán már valamivel jobban teljesített, de így is elmaradt honfitársától, aki elsősorban a versenytempó terén produkált kifejezetten jó teljesítményt. Az előjelek tehát az idősebbik olasz pilótának kedveznek, de Bezzecchi próbálja ebben is a pozitívumot látni, és nem gondolja, hogy lesz csapatsorrend Valentino Rossi istállóján belül.

Szerintem nincs első számú [versenyző] a csapatnál – nyilatkozta a katari hétvége előtti sajtótájékoztatón. – Végső soron mindenki teszi a dolgát. Fabio a tavalyi idény végén és az előszezoni teszteken is nagyon gyors volt. Számomra ez egy lehetőség, hogy tanuljak a gyors pilótáktól, nemcsak a Ducatin, hanem a saját istállómon belül is. Megosztjuk az adatokat, így láthatom és tanulmányozhatom, mit csinál másképp, és megpróbálhatok gyorsabb lenni.”

Főnökét is lenyűgözte a kezdeti problémáit sikeresen leküzdő Bezzecchi

Persze nem is lenne értelme bármelyiküket is favorizálni már az idény elején. Bezzecchi tavaly megszerezte pályafutása első királykategóriás győzelmét, majd még kétszer ismételt, és harmadik lett a pontversenyben. Az idény végére azonban beleszürkült a mezőnybe, pont abban az időszakban, amikor Di Giannantonio feltámadt, és pont Katarban nyerni tudott. Persze ez a mostani idényre vonatkozóan már kevéssé számít, és ezt Bezzecchi is tudja.

Igen, biztosan – válaszolta arra a kérdésre, hogy idén nagyobb figyelmet fog-e kapni. – A tavalyi év már a múlté, és a sportban minden év nagyon különleges. Nekem az idei esztendőre kell koncentrálnom. Sepangban kicsit küszködtem, de az itteni, dohai teszten már sokkal jobban éreztem magam, és kezdtem jobban megérteni, hogyan kell vezetni az új motort. Kicsit még mindig változtatnom kell a stílusomon, de dolgozom rajta, hogy versenyképes és gyors legyek. A MotoGP sokkal fizikálisabb lett.”

Bezzecchi a mezőny többi tagjához hasonlóan már megkezdte a Katari Nagydíj hétvégéjét. A 25 éves motoros mindössze a tizennyolcadik pozícióban zárt az első szabadedzésen, a sérülésből visszatérő Franco Morbidellit leszámítva a leglassabb Ducati-pilótaként. Összehasonlításképpen Di Giannantonio nyolcadik lett, 639 ezreddel megelőzve csapattársát.

Marc Márquez és Acosta is az élmezőnyben, Martín kezdett az élen a MotoGP szezonnyitó hétvégéjén