back to top
2024. május 03. 13:18
KezdőlapMotoGPFőnökét is lenyűgözte a kezdeti problémáit sikeresen leküzdő Bezzecchi

Főnökét is lenyűgözte a kezdeti problémáit sikeresen leküzdő Bezzecchi

Marco Bezzecchi elárulta, elsősorban a motor dőlésszöge okozott neki problémát a sepangi teszten, de a katari felkészülés során jelentősen előrelépett ezen a téren. Pablo Nieto, a VR46 csapatmenedzsere mindkét pilótájukról pozitívan beszélt.

Marco Bezzecchi a tavalyi idény egyik legnagyobb meglepetése volt. Az olasz pilóta három főfutamot is nyert az előző évi Ducatival, a szezon elején még a világbajnokságot is vezette, végül pedig nagyon simán megszerezte a harmadik helyet az összetettben. A 2024-es év viszont nem a legjobban indult a számára.

A malajziai teszten ugyanis nagyon küszködött a számára új motorral, a Desmosedici GP23-assal, és csupán a tizenhetedik helyet szerezte meg. Idei csapattársa, Fabio Di Giannantonio némi meglepetésre sokkal hamarabb tudott alkalmazkodni a versenygéphez. Bezzecchi elárulta, mi okozta elsősorban a szenvedést.

Hatalmas a kontraszt Rossi versenyzői között, és nem annak a javára, akire sokan számítottak

„Nehezen tudtam megállítani a motort – nyilatkozta a MotoGP hivatalos honlapjának. – Nem annyira az egyenesről, hanem inkább a [dőlés] szögéről volt szó a régi motorhoz képest. Ennek a motornak más a stílusa, így kicsit változtatnom kellett a vezetésemen. Emiatt picit több időre volt szükségem, de néhány változtatást is elvégeztünk a motoron, ami sokat segített. Ez volt a legnagyobb lépés.”

A katari teszten viszont már többé-kevésbé sikerült felülkerekednie ezen a nehézségen. Bár mind egy körön, mind a versenytempót tekintve továbbra is Di Giannantonio mögött volt, a különbség már messze nem volt akkora, mint Sepangban. Azzal, hogy ilyen rövid idő alatt ennyit sikerült előrelépnie, Pablo Nietót is lenyűgözte.

Bezzecchi csak nevetni tudott a szokatlan hibáján

„Marco kezdte igazán jól érezni magát a motoron – jelentette ki a VR46 csapatmenedzsere, majd azt is elárulta, hogy mi volt a legfőbb fókusz a teszt során. – Sokat dolgoztunk vele az elektronikán, mert teljesen más, mint tavaly. Fontos, hogy jók legyenek a beállításaink, és készen álljunk az első futamra.”

Ami Di Giannantoniót illeti, ő már a sepangi teszt után is kijelentette, hogy készen áll a szezonra. Ráadásul az idénynyitót pont azon a helyszínen rendezik, ahol élete eddigi egyetlen MotoGP-futamgyőzelmét aratta, hiszen 2023-ban pont Katarban diadalmaskodott. „Tudjuk, hogy Fabio tavaly nagyon gyors volt itt, és nagyon szereti ezt a pályát” – fogalmazott Nieto.

Di Giannantonio szerint harcban lehet a dobogós helyekért a „hollywoodi stílusú” Katari Nagydíjon